Horeca kan een COVID-19-terras aanvragen voor 2021

Als de horecazaken opnieuw mogen openen dan is dat onder voorwaarden. Een terras kan een oplossing zijn om de afstand te bewaren. Voor een terras met inname openbaar domein moet de horecazaak eerst een toelating van de gemeente krijgen. Vraag die hier aan.

Omdat de heropening van de horeca gepaard zal gaan met bijkomende veiligheidsvoorwaarden opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad zal Herent ook dit jaar coronaterrassen toestaan. Dit tijdelijke terras is ruimer dan wat in normale omstandigheden mogelijk is en moet klanten en doorgaand verkeer wederzijds beschermen, maar ook social distancing en eventuele bijkomende veiligheidsvoorwaarden respecteren op het terras zelf.

De gemeente stelt geen evenementenmateriaal ter beschikking. De zaakvoerder moet zelf zorgen voor het nodige, inclusief wat wordt opgelegd door het bestuur of de politie omwille van de openbare veiligheid.

U kunt uw aanvraag nu reeds indienen, de toestemming kan wel pas afgeleverd worden zodra de Nationale Veiligheidsraad groen licht heeft gegeven en de voorwaarden voor horecaterrassen gekend zijn. Elke aanvraag wordt afzonderlijk bekeken en afgetoetst. 

Aanvraag COVID-19-terras door inname openbaar domein

Is uw aanvraag identiek aan het terras geplaatst in 2020, dan moet u enkel een mail sturen naar ondernemen@herent.be, zo kunnen we uw aanvraag administratief behandelen.

U mag uw terras pas klaarzetten zodra de horeca terug mag openen.

dinsdag 16 maart 2021 17.30 u.