Het lichtend pad der giganten en lichtinstallaties

De gemeente heeft 6 lichtinstallatie gebouwd die uitzonderlijke gebouwen of locaties in het licht zetten. Alle installaties bestaan voornamelijk uit energiezuinig ledverlichting. 

Lichtinstallaties

Klik hier voor het plannetje

Sterrenbeelden in een middeleeuws licht 

Locatie: Het Duigemhof, Duigemhofstraat 101 

Het Duigemhof, van oorsprong een oud middeleeuwse Hoeve die nu doet als workspace voor bedrijven wordt in het licht gezet. Sterrebeelden worden geprojecteerd op de muren en daken en een geluidsinstallatie dompelt jullie onder in een mythische universum. De eigenaars stellen drie dagen een Oekraïne-bar op, de opbrengst gaat naar de slachtoffers van de oorlog. 

De gigant van het Schrijn 

Locatie: Klooster Het Schrijn, Sint-Jozefsdreef 2 (ingang tegenover Bethlehemweg) 

De oude tuin van het Klooster Het Schrijn wordt bij valavond een mysterieus dorp van natuurlijke, knoestige Giganten. Oude knarren die stand houden in weer en wind. Volg het lichtend pad, zoals Dorothy en Toto van de Wizard of Oz, die je diep in het bos brengt waar je de gigant der giganten kan aanschouwen.

Bereklauw by night 

Locatie: De Bereklauw, Bietstraat 100 

De Bereklauw is een alternatieve, zelfvoorzienende leefgemeenschap voor een 20-tal bewoners en zeer veel bezoekers. Initiatiefnemer is de Gosse. Zonder enige noemenswaardige steun van de overheid, biedt hij al meer dan 40 jaar lang gratis kost en inwoon aan mensen die hun plek niet vinden…een betoverende omgeving die in het licht mag gezet worden. De versteende resident (beelden) gebouwd door de vele bezoekers, kunstenaars, zonderlingen die de Bereklauw hebben bezocht vormen en uitzonderlijk kader en tijdsdocument die de werking van Gosse belichten. Kom genieten van standjes, muziek en een leuke bar vol wonderbaarlijke snuisterijen.

De knop 

Locatie: Speelterrein helse Heuvels, Termerestraat 19c (Speelterrein naast School De Kraal)

Het helse licht van de heuvels en een mysterieus gebouw dat klopt als een hart. Druk op de knop en een spektakel van licht en geluid barst los. Durf jij op de knop drukken? 

Beuken van verlichting 

Kasteeltjes De Schrans, Binnenstraat 33

Het kasteeltje De Schrans wordt in het licht gezet. De beukendreef en de gracht krijgen een magische toets. Het kasteel en poortgebouw is privéterrein en niet toegankelijk.

Schouwspel van licht 

Locatie: Schouw van Vitalac, Pastorijstraat 4

De Schouw van de Vitalac, als baken van Veltem-beisem wordt in het licht gezet.

Het pad der Giganten

De Gigant van Swings | Bart Swings | Kouterstraat 1, 3020 Herent

De Gigant van Dalem | Sint-Mariahemelvaartkerk, Dorpsstraat 15, 3020 Winksele

De Gigant Van Damme | Sportcentrum Ivo Van Damme, Overstraat 21, 3020 Veltem-Beisem