Herents jeugdwerk zit niet stil

Onze Herentse jeugddienst is niet de enige die een steentje bij draagt om kinderen en jongeren van thuis uit te laten verder spelen, leren en ontdekken. Ook onze Herentse jeugdverenigingen zitten niet stil en organiseren tal van (digitale) initiatieven.

Regelmatig zien we in het nieuws verschijnen dat 'onze jongeren' het misschien wel het moeilijkst hebben met de Corona-preventiemaatregelen: thuis blijven, niet meer met (meerdere) vrienden afspreken, voldoende afstand houden, enzovoort. "Ze voelen zich onkwetsbaar", zo klinkt het.

We zien echter ook heel wat digitale initiatieven verschijnen van Herentse jongeren en jeugdverenigingen die zich willen inzetten voor de thuisblijvers.

Hieronder zetten de leukste thuisblijf-initiatieven voor jullie op een rijtje.

  • Chiro Herent roept iedereen op om een mooie tekening te maken voor een ziekenhuispatiënt. Zij zorgen ervoor dat jouw tekening, via via, goed terecht komt! Stuur jij er ook ééntje?
  • Ook Atelier Uniek roept iedereen op om thuis creatief te blijven knutselen en tekenen. Zij delen de mooiste tekenen in het thema ‘lente’ op hun Facebookpagina.

  • Jeugdhuis De Molotov organiseert activiteiten via hun Instagram-kanaal en planned een caféavond via Skype. Zij maakten ook al een leuk #blijfinuwkot-filmpje om hun bezoekers aan te moedigen om nog even vol te houden.

  • De wekelijkse activiteiten bij Chiro Herent, Scouts Buken-DelleScouts DiependaalScouts Herent én Scouts WVB lopen gewoon verder, online weliswaar! De leidingsploegen dagen leden en ouders uit om mee te doen aan uitdagingen of spelen.

  • Het Paaskamp van Stapje in de Wereld kan helaas niet doorgaan, maar zij nemen de deelnemers digitaal mee op vakantie.

  • De Herentse jeugddienst lanceert dagelijks een 'challenge', dat doen zij inmiddels al drie weken lang. Meer hierover kan je lezen in dit artikel.

  • ...

Wil je meer weten over al deze leuke initiatieven? Hou dan zeker de sociale media-kanalen van onze Herentse (jeugd-)verenigingen in de gaten.

donderdag 9 april 2020 11.55 u.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken deels van thuis uit en deels met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot nader order. Voor bepaalde dienstverlening kunt u opnieuw online een afspraak maken. De mailberichten worden regelmatig gelezen en behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.