Herent voert gezondheidsenquête uit

De gemeente voert samen met het wetenschappelijke instituut Sciensano en Logo Oost-Brabant een gezondheidsenquête uit. Daarvoor zijn 1.500 inwoners willekeurig geselecteerd.

Geselecteerd voor de gezondheidsenquête? Je antwoorden worden strikt vertrouwelijk verwerkt!

Om de gemeente meer inzicht te geven in de gezondheidssituatie van de inwoners, loopt er momenteel een gezondheidsenquête. Misschien ontving je zelf ook een uitnodiging? Deelnemers worden geselecteerd op basis van leeftijd, geslacht en statistische sector, zodat we een totaalbeeld krijgen van de gezondheid in onze gemeente.

Om de respons te kunnen opvolgen, kreeg elke deelnemer een persoonlijke code. Statbel selecteerde deelnemers en wees aan elke deelnemer een code toe. Enkel de codes, niet de persoonsgegevens (!), werden doorgestuurd naar Sciensano. Wanneer de vragenlijsten toekomen bij Sciensano, noteert Sciensano de bijgevoegde codes. Sciensano stuurt vervolgens de codes die niet werden gebruikt naar Statbel. Op die manier kan Statbel een persoonlijke herinnering sturen aan iedereen die nog niet reageerde. 

Zodra het veldwerk stopt, zal Sciensano de codes verwijderen. De resultaten worden dan volledig anoniem verwerkt. Er worden ook enkel algemene resultaten berekend, meer bepaald op niveau van leeftijd en geslacht.

Voor meer informatie kun je steeds contact opnemen via info@herent.be of 016 85 30 20.

maandag 19 september 2022 9 u.