Herent lanceert VELOKadee!

Het nieuwe deelsysteem dat kinderen een degelijke fiets op maat, altijd en overal bezorgt!

VELOKadee zet volop in op duurzame mobiliteit, deeleconomie en heeft bovendien aandacht voor kwetsbare doelgroepen. Daarmee past het perfect binnen het klimaatactieplan van Herent en de ambities van het gemeentebestuur.

Jaarabonnement

Het initiatief werkt met een jaarlijks abonnement. Dat abonnement (60 euro; 12,5 euro voor kwetsbare groepen) staat garant voor een veilige fiets, op maat van uw kind (2 tot 12 jaar). U kunt de fiets immers gratis omruilen zodra die te klein is geworden, waardoor u geen dure kinderfiets moet kopen die na enkele maanden al weer te klein is voor uw kind. Bovendien hebt u op het einde van de rit geen garage vol staan met nagenoeg ongebruikte kinderfietsjes. Het jaarabonnement van VELOKadee houdt bovendien ook het gratis onderhoud van de fiets in.

Nog in de loop van dit jaar worden VELOKadee-momenten georganiseerd bij de verschillende scholen in Herent. Velo vzw komt dan met zijn fietsaanbod op de speelplaats, waar de kinderen een fiets kunnen uittesten en een abonnement kunnen nemen. Hou dus zeker www.herent.be en de gemeentelijke facebookpagina in het oog om op de hoogte te blijven van de laatste info daarover. Voorts kunnen de inwoners van Herent ook op elk moment terecht in Leuven om de fiets rechtstreeks op te halen bij Velo vzw of om een abonnement te nemen.

Hebt u nog vragen over het aanbod van VELOKadee? Wilt u meer weten over de voorwaarden en werking van het sociale tarief? Neem zeker contact op met de gemeente via duurzaamherent@herent.be (of socialedienst@sociaalhuisherent.be).

Dit gemeentelijke project is tot stand gekomen op voorzet van de autodeelgroep Herent en met de steun van de fietsersbond en tal van enthousiaste inwoner. De gemeente Herent slaat voor dit project de handen in elkaar met Velo vzw en de Nationale Loterij.

woensdag 21 juni 2017 8.56 u.