Helse Heuvels

In 2019 werden de plannen voor de heraanleg van het speelterrein op de Warotsite in Winksele bekend gemaakt. Herentenaren konden stemmen op hun favoriete naam voor het nieuwe trefpunt en kozen zo voor de naam ‘Helse Heuvels’.

Helse Heuvels wordt een ontmoetingsplek voor jong en oud

Helse Heuvels wordt een speelplek voor kinderen en jongeren. Ingebed in het heuvelachtig landschap komen glijbanen, schommels en klouterrekken. Er zullen ook twee goals worden voorzien, en twee rechtopstaande palen zodat er ook een volleybalnet, een slackline of badmintonnet kan opgehangen worden.

Er komen zitbanken, een ruime picknicktafel en een atrium om ontmoeting te stimuleren.

Op het trefpunt wordt ook een paviljoen gebouwd, dat dienst doet als berging voor de speelpleinwerking, maar ook ruimte biedt aan andere activiteiten. Het dakterras biedt bezoekers een uitzicht over Helse Heuvels, en de aanwezigheid van water en elektriciteit zorgt er voor dat het paviljoen ook gebruikt kan worden tijdens buurtfeesten of kleine evenementen.

De werken naderen ondertussen hun eindpunt:

  • de brug over de beek die trefpunt Helse Heuvels met het paviljoen op de Warotsite verbindt, is klaar maar moet nog opgeleverd worden
  • het paviljoen met dakterras is ook bijna afgewerkt
  • de vorm van het speellandschap is duidelijk zichtbaar en de speeltoestellen zijn geplaatst. Begin 2022 worden bomen en struiken geplant en in maart wordt het gras ingezaaid

Als de weersomstandigheden ons gunstig gezind zijn, kan het terrein begin juni 2022 geopend worden.