Helse Heuvels

In 2019 werden de plannen voor de heraanleg van het speelterrein op de Warotsite in Winksele bekend gemaakt. Herentenaren konden stemmen op hun favoriete naam voor het nieuwe trefpunt en kozen zo voor de naam ‘Helse Heuvels’.

Helse Heuvels wordt een ontmoetingsplek voor jong en oud

Helse Heuvels wordt een speelplek voor kinderen en jongeren. Ingebed in het heuvelachtig landschap komen glijbanen, schommels en klouterrekken. Er zullen ook twee goals worden voorzien, en twee rechtopstaande palen zodat er ook een volleybalnet, een slackline of badmintonnet kan opgehangen worden.

Er komen zitbanken, een ruime picknicktafel en een atrium om ontmoeting te stimuleren.

Op het trefpunt wordt ook een paviljoen gebouwd, dat dienst doet als berging voor de speelpleinwerking, maar ook ruimte biedt aan andere activiteiten. Het dakterras biedt bezoekers een uitzicht over Helse Heuvels, en de aanwezigheid van water en elektriciteit zorgt er voor dat het paviljoen ook gebruikt kan worden tijdens buurtfeesten of kleine evenementen.

De werken aan de brug en het paviljoen zijn begonnen

De komende weken is er veel beweging te zien op het grasveld achter de Warotzaal in Winksele, want de werken aan trefpunt Helse Heuvels, het nieuw speelterrein achter de Warotzaal in Winksele, zijn van start gegaan.

In de eerste fase van de uitvoering worden de volgende elementen aangelegd:

  • een brug over de beek die trefpunt Helse Heuvels met het paviljoen op de Warotsite verbindt;
  • een nieuw paviljoen met dakterras dat een uitkijkpunt biedt over het terrein, met bergruimte voor het buitenspelmateriaal van de vakantiewerking en met ruimte voor ontmoeting.

De terreinaanleg vormt de tweede fase van dit project en gaat van start in het voorjaar van 2022.