Hebt u recent verbouwd of plannen in die richting?

Misschien komt u in aanmerking voor een premie.

Wonen Vlaanderen keert een renovatiepremie uit voor verschillende renovatiewerken zoals een nieuw dak, buitenschrijnwerk, centrale verwarming... Er zijn eigendoms- en inkomensvoorwaarden en de woning moet minstens 30 jaar oud zijn.

Een renovatiepremie kan tot 10.000 euro bedragen en kan maar 1 keer om de 10 jaar uitgekeerd worden (in 2 schijven aan te vragen).

Als u van plan bent om grondig te verbouwen, kunt u renovatiebegeleiding overwegen of het gratis advies vragen van DUBO (Duurzaam Bouwadvies). Misschien komt u ook in aanmerking voor de renovatielening van de provincie Vlaams-Brabant of de renteloze energielening.

Bent u 65 jaar of ouder en past u de eigen woning aan om langer thuis te blijven wonen, dan kunt u daarvoor aanpassingspremies aanvragen bij Wonen Vlaanderen en/of de provincie Vlaams-Brabant. De voorwaarden verschillen, maar het soort verbouwingen is vergelijkbaar. Een ligbad vervangen door een (inloop-)douche, een aangepaste wc installeren, rolluiken of garagepoorten automatiseren zijn veel voorkomende werken voor de aanpassingspremies. De aanpassingspremie van de provincie kan ook aangevraagd worden door mensen met een erkende handicap. Voor de premies gelden ook eigendoms- en inkomensvoorwaarden.

In Herent is er een aanvullende aanpassingspremie, bovenop de premie van de provincie. Die bedraagt maximum 500 euro.

Voor meer informatie over de premies kunt u op www.premiezoeker.be kijken of naar het woonloket in De Kouter komen. Daarvoor kunt u een afspraak maken via de website van de gemeente.

Het Woonloket is tijdens de zomermaanden gesloten op maandag 8 juli en maandag 12 augustus.

donderdag 13 juni 2019 9.10 u.