Grofvuil

Inzamelingen aan huis van grofvuil verlopen uitsluitend op afroep. Bel EcoWerf op 0800 97 0 97 voor de juiste inzameldata en tarieven. U kunt uw grofvuil ook naar het recyclagepark brengen.

Wat kan?

Alle afval dat niet selectief ingezameld wordt, niet herbruikbaar is en dat te groot of te zwaar is om in de grijze container mee te geven.

Wat kan niet?

Alle afval dat selectief ingezameld wordt (oude metalen, afgedankte elektrische en elektronische apparaten, steenafval, sloophout, gips en kalk, eterniet...) of afval dat in de grijze container kan.

Hoe gaan we te werk?

Grofvuil mag niet in plastic zakken of kartonnen dozen aangeboden worden.

Aan huis: goed samengebonden in hanteerbare stukken d.w.z. max. 1 m hoog, 2 m breed, max. 30 kg.

Uitzonderingen

Goederen die in goede staat zijn, kunt u aan een kringwinkel bezorgen (meubelen, kleding, schoenen en elektrische apparaten).

Afgedankte elektrische en elektronische apparaten (aeea), glas en autobanden kunt u niet laten ophalen. Deze brengt u naar het recyclagepark.

Bouw- en sloopafval is geen grofvuil. Deze brengt u ook naar het recyclagepark.

Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.