Groene driehoek van Diependaal wint wedstrijd 'gouden feesttip'!

Het Herentse buurtcomité 'driehoek van Diependaal' is één van de winnaars van de wedstrijd van de provincie rond de 'gouden feesttip'. Proficiat!

We laten het buurtcomité even zelf aan het woord i.v.m. hun winnend initiatief:

"Sinds een drietal jaar hebben wij een actieve buurtwerking, ontstaan met het idee vanuit een Nieuwjaarsdrink. Bedoeling van deze buurtvereniging is om meer sociaal contact te krijgen met alle buurtbewoners, zowel ouderen als jonge gezinnen en nieuwkomers in de wijk. Vorig jaar ontsproot er aan het creatieve brein van één van de medewerkers het idee om een eigen buurtspel te ontwikkelen. Op basis van het Monopoly spel en Mens Erger je Niet werd een eigen “Huisje Over” ontwikkeld op basis van het grondplan van de wijk, met de omtrekken van elk huis. Dit werd uitgeprint op duurzaam canvas (steeds herbruikbaar). Een andere buurtbewoner knutselde houten huisjes als pionnen. Vragen werden opgesteld, zowel “denk als doe” vragen, alle met betrekking op de wijk of gebeurtenissen hier. Deze werden uitgeprint en geplastificeerd door een andere medewerker om ze te kunnen hergebruiken. Vorig jaar tijdens ons zomerfeest, waarop iedereen taart kon meebrengen om te delen, werd ons buurtspel voor de eerste keer gespeeld. Iedereen was zeer enthousiast en er werd uren gespeeld met steeds een wisselende bezetting. Er werd wat afgelachen met de spelsituaties of de herkenning van sommige vragen. Oud en jong speelden samen dit soort bordspel en vonden vooral de lokale vorm en vragen zeer amusant en onderhoudend! Ter plaatse en nadien werden er nog vragen aangereikt door de buurtbewoners en zo kunnen wij ons spel steeds laten groeien en vernieuwen door de inbreng van de wijk."

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 10 juni 2017 in het provinciehuis in Leuven tijdens de inspiratiedag voor feestende vrijwilligers. Iedereen is welkom vanaf 10 uur. Er is een breed aanbod aan workshops (tips voor toegankelijkheid, EHBO voor vrijwilligers, materiaal ontlenen voor je feest, …), gratis foodtrucks en (kinder)animatie voorzien.

dinsdag 16 mei 2017 11.54 u.