Horeca corona richtlijnen

mondmasker verplicht in horeca

Vanaf zaterdag 25 juli is het dragen van een mondmasker in het hele land ook verplicht voor bezoekers van horecazaken, behalve als mensen aan tafel zitten.

Voor personeel en uitbaters was het dragen van een mondmasker reeds verplicht, ook bij bediening buiten op het terras.

Het dragen van een masker blijft sterk aanbevolen in alle andere gevallen, vooral in situaties waar de veiligheidsafstand niet kan worden gegarandeerd.

Horecazaken moeten een listing bijhouden. Als klant moet u uw contactgegevens achterlaten zoals een emailadres of een telefoonnummer, zodat er in geval van een infectie tijdig verwittigd kan worden. Deze informatie zal 14 dagen bewaard worden en mag niet worden gebruikt voor andere doeleinden dan de bestrijding van het Coronavirus. 

Onderaan kan u een modelformulier downloaden.

Vanaf woensdag 29 juli moeten contacten beperkt worden tot 5 personen voor de komende 4 weken (tot eind augustus), dit voor een heel gezin en niet langer per individu (kinderen onder de 12 jaar niet bijgerekend).

Tafels

Voortaan geldt er een maximum van 10 personen per tafel (i.p.v. 15).

Gids voor veilige opstart horeca

De gids voor een veilige opstart van de horeca is ondertussen ook aangepast. Let op: het gaat om de aanpassingen ten gevolge van het MB van 24/7 (met o.m. de verplichte registratie). Bovenstaande wijziging (max. 10 personen) t.g.v. het laatste MB van 28/7 is er nog niet in verwerkt. (zie bijlage)

Mag ik biljart, darts,... spelen op café?

Het gebruik van gemeenschappelijke spellen (biljart, darts,…) die aanwezig zijn in de drinkgelegenheid is enkel toegelaten indien de afstand van 1,5 meter kan worden gerespecteerd. Na elk gebruik moeten de spellen ontsmet worden.

Klanten (vanaf de leeftijd van 12 jaar) moeten een mondmasker of alternatief in stof dragen, behalve als ze aan tafel zitten. Als dit niet mogelijk is om medisch redenen, mogen klanten ook een gelaatsscherm dragen. dit wil zeggen dat ook tijdens de spellen een mondmaskers dragen verplicht is.

Hoe gaan we te werk?

  • Gelieve de opgelegde maatregelen met gezond verstand en strikt toe te passen. (zie informatiefolder ERMG als bijlage).
  • Wij vragen iedere horecazaak om een werkwijze opstellen. U kunt daarvoor het ‘covid 19 horecaplan’ (zie onderstaand als bijlage) gebruiken.
  • Hou dat plan met de werkwijze beschikbaar in uw zaak om voor te leggen bij een controle.

Met dank voor de geleverde inspanningen en uw bereidwillige medewerking, samen en met respect voor elkaar komen we deze moeilijke periode door!