Gezellige plaatsen

Gezellige plaatsen | En toen was er licht

Circle of life | Wildemanspark

Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 december tussen 17.30 en 22.30 uur.

Bamboekunstenaar George Cuvillier creëert een stilteplek in het Wildemanspark waar u in het hart van de kring mee voor warmte en licht zorgt. Een plek om een kaarsje te branden als teken van hoop, samenhorigheid en bezinning in deze rare tijden. Ook een plek als eerbetoon aan o.a. oud-burgemeester Willy Kuijpers en de vele mensen die ons zijn ontvallen en waar we door de coronamaatregelen, maar moeilijk afscheid van hebben kunnen nemen. Het is een levenskring waar de bamboe op 1,5 meter van elkaar staat, als knipoog naar …. u weet wel. Het gemeentebestuur zorgt voor gratis kaarsjes.

Kerststal | Onze-Lieve-Vrouwparochie Herent | kerk van Herent

Doorlopend van vrijdag 18 december tot en met zondag 3 januari.

De parochie van Herent staat elk jaar in voor de bouw van de kerststal. Dit jaar worden er mooie lichtgevende bogen voor de kerk geplaatst die u leiden naar de kerststal en de schaapjes die rechts van het kerkje gezellig grazen. De mooie grote kerstboom staat op zijn vaste locatie en een wensmuur verzamelt al uw wensen, gedichtjes, tekeningen voor 2021.

Schaapjes | Maria-Hemelvaartparochie Winksele | kerk van Winksele

Donderdag 24 december van valavond tot 19 uur.

Op 24 december daalt er een herder met zijn schapen neer in het ruime grasland van de Maria-Hemelvaartkerk in Winksele. De Schaapjes staan er op kerstavond. Om 19 uur keren ze weder naar huize toe.

 

Lees ook