Gemeentelijke zwerfvuilactie

Talrijke vrijwilligers hebben aan de zwerfvuilactie van 16 tot 31 maart deelgenomen. Scholen, verenigingen, jeugdbewegingen, particulieren en het gemeentepersoneel trokken de straat op om hun buurt proper te maken. Ook de gemeentelijke Mooimakers waren actief.

Het resultaat van al die inspanningen? In het totaal werd een volle container van 360 kg zwerfvuil verzameld: blikjes, plastic, sigarettenpeuken, papier, lege en halfvolle glazen flessen, plastic flessen...

Helaas moet de ‘buit’ dus omvangrijk genoemd worden: de zwerfvuilthematiek is dus nog brandend actueel in onze gemeente. Het traag of nooit afbrekende zwerfvuil is een groot probleem voor bodem, dieren en water. Naast dit soort sensibiliseringsacties doen de gemeente en politie hun best om een oogje in het zeil te houden en in te grijpen bij overtredingen.

Mooimakers gezocht
Er zijn al 42 mooimakers actief in onze gemeente. Dat zijn vrijwilligers die het hele jaar door zwerfvuil ruimen in hun buurt en zo hun steentje bijdragen aan een leefbare en aangename gemeente. Wilt u ook deel uitmaken van dat team van geëngageerde inwoners? Laat dan gerust iets weten via duurzaamherent@herent.be. De milieudienst zorgt voor het nodige materiaal zoals grijper, handschoenen en witte zwerfvuilzakken en organiseert jaarlijks een receptie om de mooimakers te bedanken voor hun prachtige werk.

woensdag 17 april 2019 16.25 u.