Gemeente Herent zorgt voor extra kinderopvang nu de scholen weer opengaan

Maandag 18 mei herstarten de Herentse scholen gedeeltelijk met het 6de, 1ste en 2de leerjaar. Elke school heeft zich daarop intern voorbereid. Voor de kleuters is er opvang in de scholen zelf. In overleg met de directies organiseert onze gemeente extra kinderopvang voor lagereschoolkinderen.

De gemeente zorgt voor extra kinderopvang voor lagereschoolkinderen, in aparte bubbels en buiten de schoolmuren. Zo komt er ruimte vrij op school, in klassen en in begeleiders.

De opvang start op 5 plaatsen: in het gebouw De Wildeman, in de Warotzaal, in het gebouw van KFC De Kempen, in de cafetaria Ivo Van Damme en in de kantine van HO Veltem.

Dit zijn ruime lokalen die voldoen aan alle hygiënische voorschriften en oppervlaktenormen. Er is afzonderlijk sanitair voor elke bubbel en een poetsschema. Voor elke bubbel stelt de gemeente ook een externe begeleider aan.

De scholen beheren de inschrijvingen en samenstelling van de bubbels. Als blijkt dat er meer bubbels gevormd moeten worden dan zorgt de gemeente voor bijkomende ruimte en begeleiding.

We zijn samen met onze partners fier op dit mooie staaltje van samenwerking. Zo kunnen we minstens ten dele tegemoet komen aan de noden van Herentse kinderen en hun ouders.

vrijdag 15 mei 2020 8.28 u.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken deels van thuis uit en deels met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot nader order. Voor bepaalde dienstverlening kunt u opnieuw online een afspraak maken. De mailberichten worden regelmatig gelezen en behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.