Gebruikersonderzoek in openbare bibliotheken, ook in onze bib

Van februari tot juni 2018 loopt in 107 Vlaamse bibliotheken een grootschalig gebruikersonderzoek voor openbare bibliotheken, georganiseerd door VVBAD in samenwerking met de onderzoekgroep TOR van de VUB.

Momenteel loopt er in de bibliotheek van Herent een onderzoek waarin uw mening over de bibliotheek centraal staat. Dit onderzoek peilt ondermeer naar de tevredenheid over het aanbod en de dienstverlening in de bibliotheek van Herent, de wijze waarop u van de bibliotheek van Herent gebruik maakt, de redenen waarom u de bibliotheek van Herent bezoekt, etc. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Onderzoeksgroep TOR van de Vrije Universiteit Brussel en vindt tegelijkertijd plaats in 107 openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel. Op die manier kunnen de resultaten van de bibliotheek van Herent vergeleken worden met die van andere bibliotheken.

We zouden het erg waarderen als u even de tijd neemt om een vragenlijst in te vullen. Het invullen van deze vragenlijst duurt een 20-tal minuten. Indien u zeer intensief gebruik maakt van de bibliotheek van Herent, kan het invullen mogelijk iets langer duren. Uw deelname is erg belangrijk; enkel op die manier komen we te weten wat u over de bibliotheek van Herent denkt en wat uw wensen zijn.

De antwoorden die u geeft, worden volledig anoniem verwerkt, zoals de wet op de bescherming van de privacy dat voorschrijft. Het onderzoek heeft geen enkele commerciële of politieke bedoeling, het is puur wetenschappelijk van aard. Indien andere leden van uw gezin ook actieve gebruikers zijn van de bibliotheek van Herent, maar geen bericht over dit onderzoek ontvingen, mogen zij uiteraard ook deelnemen. De enige voorwaarde is dat zij minstens 18 jaar oud zijn.

Om deel te nemen, surft u gewoon naar de webpagina www.bib2018.be

De vragenlijst kan ook op papier worden ingevuld. Daarvoor gaat u naar de bibliotheek van Herent en spreekt u een medewerker aan de balie aan, die u vervolgens verder helpt. Indien u nog verdere vragen hebt met betrekking tot dit onderzoek kunt u mailen naar: bib2018@vub.be

We danken u alvast voor uw medewerking.

maandag 9 april 2018 8.30 u.