Gala der kampioenen 2019

Ook dit jaar zetten het gemeentebestuur en de sportraad de Herentse kampioenen in de bloemetjes. De individuen of ploegen die voor één van onderstaande categorieën ingediend worden, zullen op het podium gehuldigd worden.

Indienen kandidaturen en kampioenen

Dit sportjaar vindt de huldiging plaats op vrijdag 7 juni om 20.30 uur in De Wildeman.

De winnaars worden na hun huldiging in de fotostudio gefotografeerd in het galathema en krijgen deze foto later in groot formaat.

  • Kampioen van het sportjaar 2018-2019

Wie in de gemeente woont of aangesloten is bij een Herentse vereniging komt in aanmerking. Individuele deelnemers moeten het niveau van provinciaal, Vlaams, Belgisch, Europees, wereld- of Olympisch kampioen behaald hebben. Teams moeten kampioen zijn in een competitie die over meer speel- of wedstrijddagen gespreid is.

  • Trofee voor sportverdienste

Elke inwoner of club die zich door de jaren heen voor de sport in Herent verdienstelijk heeft gemaakt, komt in aanmerking. Men hoeft dus niet noodzakelijk een actief sportbeoefenaar te zijn.

  • Sportfiguur van het jaar

Elke sporter, man of vrouw, uit Herent die een uitzonderlijke sportprestatie heeft geleverd, komt in aanmerking.

  • Sportploeg van het jaar

Net als bij de sportfiguur van het jaar komt elke ploeg die tijdens het voorbije sportjaar een uitzonderlijke sportprestatie heeft geleverd in aanmerking.

Behoort u tot één van deze categorieën of kent u zo iemand, aarzel dan niet . Alleen prestaties geleverd tijdens het sportseizoen 2018-2019 (vanaf 1 juni 2018) komen in aanmerking.

Kampioenen kunnen doorgegeven worden tot 31 mei. Kandidaturen voor sportfiguur, sportverdienste en sportploeg kunnen t.e.m. 15 mei worden doorgegeven via bovenstaande knop.

woensdag 27 maart 2019 15.01 u.