Tweede Herentse fotofietszoektocht (vanaf 1 juni '21 - opgelet: kleine aanpassing van het parcours + foto S mag u vergeten)

Deze tocht neemt je 25 kilometer mee langs de mooiste plekjes in alle deelgemeenten. Je gaat op zoek naar 24 foto's. Je kunt die tocht doen van jong tot iets minder jong, met de gewone of met de elektrische fiets.

Wanneer?

De hele zomer (juni, juli, augustus en september) kun je de fietstocht rijden.

Opgelet: de schiftingsvraag zal pas vanaf 1 juli te vinden zijn.

Voor wie?

Voor iedereen die kan fietsen.

Wat?

Je wordt via een wegbeschrijving (op papier of GPX) langs een parcours van 25 kilometer geloodst. Op die route hebben we 24 foto's getrokken die je op papier meekrijgt. Die foto's zet je in de volgorde zoals je ze onderweg tegenkomt.

Praktisch

De bundel die je nodig hebt kun je hier downloaden en thuis printen (het beste wel in kleur) of je kunt die afhalen in De Kouter, de Bib en in sporthal Ivo Van Damme (tijdens de kantooruren).

Je kunt ook terecht bij je fietsenmaker/sportwinkel

En bij deze bakkers, winkels en dagbladhandelaars:

Het GPX-bestand (voor in je GPS of smartphone) kun je ook onderaan vinden. Zo hoef je niet meer op de wegbeschrijving te letten tijdens het fietsen.

Antwoord indienen

Dat kan ofwel door je antwoorden in een omslag in de brievenbus van De Kouter te steken of je mag je antwoorden mailen naar Nico.claes@herent.be

Veiligheid

Alle foto's zijn genomen op plekken waar je veilig met de fiets kunt stoppen.

OPGELET - AANPASSINGEN

In de Overstraat in Veltem moet je komende vanuit de Papenstraat links tot aan de Kerkstraat. Neem die rechts en aan het kerkje van St-Michiel terug rechts. In de huidige versie staat dit juist maar er zijn een aantal bundels in omloop waar een korte lus is afgesneden en je dus niet alle foto's zou kunnen vinden.

FOTO S staat niet meer op het parcours, die mag u vergeten!

maandag 24 mei 2021 19.17 u.