Experimenteer mee en hou de plantvakken afvalvrij

De komst van de lente betekent voor onze groendienst het startschot voor een proefproject. Op verschillende plaatsen worden proefvakken biodivers aangeplant om na te gaan welke planten er zich het meest thuis voelen. Belangrijk voor het experiment is wel dat de plantvakken afvalvrij gehouden worden.

De warmere temperaturen van de afgelopen dagen laten ons toe om verschillende soorten bodembedekkers aan te planten om daarna te kijken wat het beste gedijt zodat later de beplanting uitgebreid kan worden. Het is dan ook heel belangrijk dat er geen afval, afvalhouders of blauwe zakken rond of in de plantvakken geplaatst worden. De gemeentemedewerkers van de groendienst en de bewoners die in enkele plantvakken bloemen aanplanten en die met zorg onderhouden zijn daarvoor zeer dankbaar!

Om de plantsoenen te beschermen krijgen sommige plantvakken langs de Mechelsesteenweg momenteel een omheining van houten paaltjes. 

Het politiereglement bepaalt dat alle afvalhouders zoals de zwarte restcontainer, de groene container en nu ook de container voor papier / karton, net als de blauwe pmd-zakken, niet thuishoren op straat. Ze moeten verplicht aan de woning staan met de handgreep naar de straatkant voor ophaling. Na lediging moeten ze zo vlug mogelijk worden binnengeplaatst.

woensdag 19 april 2023 16.07 u.