Er beweegt wat aan de Warotzaal in Winksele ...

... met 2 nieuwe projecten op de Warotsite. De jeugddienst vertelt meer.

Nieuwbouw speelpleinwerking

Het begon allemaal 3 jaar geleden, toen er een nieuwe stek gezocht werd voor de Speelpleinwerking. De Warotsite bleek een geschikte kandidaat te zijn. Er was plaats voor een nieuwbouw en bovendien kon de gemeente er een uitzonderlijk mooi stuk grond aankopen als openbare groene ruimte. Toen beslist was aan de Kouterstraat een sporthal te bouwen, kon de Warotzaal zelf een nieuwe invulling krijgen en gerenoveerd worden.

Na veel plannen, meningen vragen en de juiste mensen zoeken, staan we nu een heel stuk verder in ons proces en lichten we al graag een tipje van de sluier.

Aan de nieuwbouw voor de speelpleinwerking naast de Warotzaal is men al begonnen. Dat wordt een licht en luchtig gebouw van vijf lokalen, met veel berging en in nauw contact met de aansluitende buitenruimte. Drie van de lokalen kunnen met elkaar worden verbonden, waardoor er een ruimte van 150m² ontstaat. We plannen klaar te zijn met de bouw einde van dit jaar. De speelpleinwerking zal dus vanaf 2020 plaatsvinden in het nieuwe gebouw, dat buiten de schoolvakanties ook andere activiteiten kan herbergen.

Als de bouw van het sportcentrum Bart Swings klaar is, wordt de renovatie van de Warotzaal zelf aangevat. Dat zal allicht in 2021 kunnen gebeuren. Hoe de zaal er precies zal uitzien is nog niet bekend. Er moet nog een architect worden aangesteld.

Het programma van eisen is wel al goedgekeurd.
De Warotzaal zal worden verbouwd tot een grote multifunctionele zaal van 512m².
Gezelligheid en veel licht zullen er voor zorgen dat de zaal voor veel activiteiten kan worden gebruikt: voor een quiz, een eetfestijn, sommige activiteiten van de speelpleinwerking, lichte sporten...
We bouwen er ook een podium met een basis aan technische voorzieningen zodat ook de podiumkunstenaars er aan de slag kunnen.
Een uitgeruste keuken, een bar en natuurlijk een mooie aansluiting met de buitenruimte, zullen het aangenaam toeven maken.
Bovendien engageert het bestuur zich om de renovatie duurzaam aan te pakken. Er zal bijvoorbeeld worden ingezet op duurzame bouwmaterialen, zuinig energie- en watergebruik...
Het is een verdere stap om de gemeentelijke klimaatdoelstellingen te behalen.

Nieuwe speelweide

Nog vóór de renovatie van de Warotzaal zal de grote speelweide al omgetoverd zijn tot een unieke speel- en ontmoetingsruimte, volledig in de visie op spelen van de laatste jaren.

In het voorjaar van 2020 zult u in Winksele ‘helse heuvels’ zien verschijnen!

Kinderen zullen heel dicht bij de natuur op ontdekking mogen gaan en zichzelf uitdagen. En wat ons betreft, horen daar vuile voeten bij!

Daarnaast willen we ook heel graag dat dit terrein de mensen uit de buurt samenbrengt. Daarom wordt er voldoende geïnvesteerd in zitplekken, plaats voor een buurtfeest of een spontane picknick. Wij kijken alvast uit naar de zomer van 2020!

Als u er meer over wilt weten, bent u welkom op de dienst vrije tijd!

woensdag 22 mei 2019 13.56 u.