Equitrail Vlaams-Brabant rond Brussel (ruiterroute)

430 km ruiter- en menroutes

De mooiste bossen, weidse vergezichten, kasteeldomeinen, valleien en heuvels, aangename ruiterpaden, maneges en picknickplaatsen. Onderweg vindt u als ruiter aangepaste logies, goed uitgeruste maneges en de mooiste picknickplaatsen. U draaft door bossen, langs kasteelparken en onder vliegtuigvleugels. Hier en daar duikt achter dat groene landschap de skyline van Brussel op.

  • Meerdaagse trektocht: de 230 km lange doorgaande route brengt ruiters in een aantal dag-etappes helemaal rond Brussel, langs de tofste ruiterpaden. De lus is in beide richtingen bewegwijzerd. Vertrek waar u zelf wil.
  • Dagtochten voor ruiters en menners: aan de ruitertrail zijn 7 ruiter- en menroutes verbonden die je dieper de Groene Gordel in leiden. Deze dagtochten hebben een vaste start- en eindplaats, zijn in één richting bewegwijzerd en staan in verschillende kleuren aangeduid op de kaart.

Op de kaart staan alle nuttige haltes op de route. Verschillende maneges doen dienst als startplaats. U kunt er ook even halt houden en lunchen of uw paard stallen voor een verkwikkende nacht. Nabijgelegen logies bieden overnachtingsmogelijkheden aan de ruiters. Bij enkele kunnen zelfs zowel paard als ruiter terecht. Ook de mooiste picknickplaatsen, voorzien van een bindbalk, waar ruiter en paard even op adem kunnen komen, staan gemarkeerd.

Kostprijs

6 euro

Afhandeling

De brochure is te verkrijgen aan het onthaal van De Kouter of bij Toerisme Vlaams-Brabant

Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken (016 85 30 20). Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Burgerzaken is enkel beschikbaar voor dringende zaken en enkel na telefonisch contact (016 85 30 20). Voor al uw andere vragen, verwijzen we u door naar ons thuisloket. Of u kunt de dienst burgerzaken bereiken per e-mail op burgerzaken@herent.be

Beperk uw en onze contacten, stel uw bezoek aan De Kouter uit als dat kan en gebruik het thuisloket. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.