En toen was er KUNSTlicht 2021

Peter Snijder | 'Starting over'

Tuin van het Schrijn (WCZ Bethlehem), Sint-Jozefsdreef 3, 3020 Herent

Peter kennen we van de vorige editie met zijn lichtgevend werk ‘ARCHEStextures’ in Veltem. De ‘Starting Over’-installatie, bestaande uit drie klavertjes vier, max. 2.50 meter hoog en 1.50 breed, wil uw goed voornemen kracht bijzetten. De installatie nodigt de passant uit om even na te denken over wat in deze verwarrende tijden de juiste houding is. Hij wil een positieve boodschap prediken die blijft resoneren, die impact heeft en resulteert in vastberadenheid. De klavertjes zijn als een lichtbaken in onze zoektocht naar ons eigen klein geluk, met hoop, met vertrouwen en met liefde.

Deze installatie blijft staan tot 6 januari 2022.

www.petersnijder.com

Waves without limits | WOW

Wildemanspark, Onze-Lieve-Vrouwstraat 25-27, 3020 Herent

Deze monumentale spiegeltunnel is ontwikkeld op vraag van de gemeente en laat u zweven tussen oneindige lichtbundels. Een installatie waar u door, langs & rond kan lopen. Kleine bewegingen zorgen voor grootste veranderingen. Elke kijkhoek bezorgt u een
andere beleving.

www.WithOtherWords.be 

Slechts 3 dagen te bezichtigen. Deze installatie wordt afgebroken op zondagnacht 19/12.

Unity in diversity, the giants | PRSPCTIV

Kerk Van Winksele, Dorpsstraat 2, 3020 Winksele

De Maria-Hemelvaart kerk was in de middeleeuwen een belangrijk bedevaartsoord voor bezetenen en tegen krankzinnigheid. Een gevoel dat in deze pandemie ons allemaal al eens overvalt. We keren terug naar deze traditie en bezetten de Romaanse kerktoren van de 12e eeuw. Als de duisternis valt komen gigantische figuren samen. Verbeelding van universeel gevoel van verbondenheid, als geogliefen op de gebouwen.

Slechts 3 dagen te bezichtigen. Deze installatie wordt afgebroken op zondagnacht 19/12.

www.nelefack.be

The Anonymous Family | Atelier Haute Cuisine

Grasveld ter hoogte van de Kerkstraat en voetweg 63, 3020 Veltem-Beisem

Deze installatie bestaat uit een reeks van lichtsculpturen ontwikkeld in samenwerking met Patrick Meylaerts. Deze familie van beelden, verschillend in grootte, kleur en volume, vormen samen een groep, een onmiskenbare eenheid. Deze beelden roepen bij de kijker gevoelens op van eenzaamheid, anonimiteit, vrijheid, verbinding of solidariteit. Bij daglicht ziet u de beelden amper staan en loopt u er achteloos voorbij, maar eens de zon onder is eisen ze hun aanwezigheid op en voelt u zich haast verplicht om ernaar te kijken en te reageren.

Deze installatie blijft staan tot 3 januari 2022.

www.haute-cuisine.be/anonymus-family

Veltem verlicht | DEVENTS

Kerk van Veltem, Dorpsplein 1, 3020 Veltem-Beisem

De Romaanse kerktoren in witte zandsteen opgetrokken in de 12e-13e eeuw wordt in het licht gezet. Met kleurrijke Gobo projecties in de puurste vorm wordt de toren van Sint-Laurentius tot leven gewekt. Gobo’s zijn glazen of metalen dia’s die worden geprojecteerd. Deze worden in de kast van een schijnwerper geplaatst en vervormen de lichtbundel zodanig dat er een voorstelling tevoorschijn komt.

Slechts 3 dagen te bezichtigen. Deze installatie wordt afgebroken op zondagnacht 19/12.

www.devents.be

Voor wie

Deze kunstwerken zijn te bezichtigen van vrijdag 17 december tot en met zondag 3 januari van 17:30u tot 22:30u.

Vrije toegang