En toen was er licht 2023

En toen was er licht is een project door en voor de Herentenaren die huizen, straten, wijken en deelgemeenten tijdens de donkere decemberdagen met elkaar verbindt via licht, muziek, vuur en betovering. Dit tijdens het weekend van vrijdag 15 december t.e.m. zondag 17 december van 17 tot 23 uur.

Met dit initiatief roept de gemeente de straten, buurten en wijken op om samen met de buurtbewoners de eigen straat te verlichten. Verlicht je tuin, straat, plein, wijk, buurt als teken van een warme, creatieve en verbonden wijk.

Waar is Vurige Griet?

We werken dit jaar weer met een suggestie-thema om jullie een startpunt te geven.

Plak de vensters af met bruin papier en tover een schaduwwereld tevoorschijn die Herent in Vuur en vlam zet. Maar waar is Vurige Griet? Deze fictieve knettergekke meid zet Herent op zijn kop.

Verstop deze figuur in je eigen fantasiewereld zodat de kinderen opzoek kunnen gaan naar de Vurige Griet? Wij voorzien je van een Vurige griet-sjabloon dat binnenkort in je bus valt, jullie zorgen voor de wereld. Het is aan jullie om ze inhoud en betekenis te geven. Waar is de Vurige griet is een knipoog naar Waar is Wally?

Ontdek hier het verhaal van Vurige Griet.

Deelname

Doe je graag mee en wil je Vurige Griet mee verstoppen in je straatbeeld? Meld je initiatief dan voor 3 december. Dan nemen we je straat mee op in onze promo en wandelkaart.

Als straat, wijk of buurt kan je ook beroep doen op een subsidie van 200 euro om materiaal aan te kopen.

Alle info hierrond vind je via: www.herent.be/entoenwaserlicht

Wandelkaarten

Ook deze editie verzamelen we alle deelnemers en straten die zich aanmelden en nemen deze mee in onze wandelkaarten.

Evenementen en activiteiten

We hebben al een heel programma samengesteld met activiteiten om iedereen op de been te krijgen. Op vrijdag 15/12 en zaterdag 16/12 starten we om 19 uur met een spectaculaire vuurshow om de avondwandelingen op gang te trekken. Daarnaast bieden we nog heel wat andere activiteiten.

Meer informatie

www.herent.be/entoenwaserlicht
#entoenwaserlicht
Contact: cultuur@herent.be of 016 85 30 20

vrijdag 17 november 2023 8.40 u.