Eerstegraadsschool Veltem-Beisem

In januari 2021 werden de huizen naast de Pastoor de Clerckschool en de zaal van de basisschool afgebroken. Onmiddellijk daarop is de bouw van de assistentiewoningen voor de zusters begonnen, die in april 2022 daarheen verhuizen. Vóór de zomer van 2021 werd achter het schooldomein een trage weg voor fietsers en voetgangers aangelegd, zodat de school maximaal toegankelijk wordt voor fietsers en voetgangers. Tijdens de bouwwerken dient deze weg ook als ontsluiting voor de basisschool. In dezelfde periode werden ook enkele klascontainers geplaatst.

Tijdens het schooljaar 2021-2022 is de eerste fase van de verbouwing van de school en komt er ook een nieuwbouwgedeelte op het schooldomein.

Het is de bedoeling dat de nieuwe eerstegraadsschool in september 2022 met een eerste jaar kan beginnen.

Het schooljaar 2022-2023 is het jaar van de tweede bouwfase, met de verbouwing van het klooster en de buitenaanleg, met o.a. een basketbalterreintje dat gedeeld zal worden door school en buurt.

In september 2023 gaat de nieuwe school haar tweede jaar in en komt ze op kruissnelheid.

Meer info

De nieuwsbrief over de start van de eerstegraadsschool is een feit. Wil je hem graag in je mailbox krijgen? Stuur dan een mailtje naar projectveltem@ksleuven.be.

Of volg hun facebookpagina: https://www.facebook.com/eerstegraadsschoolveltem