Eén keuzemenu voor de twee noodnummers

Vanaf nu krijgt u bij het bellen naar de noodnummers 112 of 101 een keuzemenu: - druk 1: voor ziekenwagen of brandweer; - druk 2: voor politie. U wordt altijd geholpen, ook als u niets of verkeerd kiest.

Ongeacht of u 112 of 101 belt, laat het keuzemenu u toe om te kiezen welke hulp u nodig hebt: van de brandweer, de ambulance of de politie. Zodra de keuze gemaakt is, wordt u in contact gebracht met een operator van de noodcentrale die onmiddellijk de hulpdiensten kan sturen die u nodig hebt. Dit keuzemenu maakt het gemakkelijker om in noodsituaties een keuze te maken en helpt vermijden dat uw oproep wordt doorgeschakeld van 112 naar 101 (of vice versa).

Het menu lijkt op dat van de app 112 BE, waarmee u via een icoon de hulp kiest (ambulance, brandweer of politie) die u nodig hebt. Zowel via de app 112 BE als het keuzemenu wordt u onmiddellijk in contact gebracht met de bevoegde noodcentrale.

U zult in alle gevallen geholpen worden als u naar de noodnummers 112 of 101 belt. Ook als het niet lukt om een keuze te maken, of als u de verkeerde keuze zou maken krijgt u een operator aan de lijn.

Meer info https://www.112.be/nl/menu

woensdag 12 februari 2020 14.01 u.