Duurzame evenementen

Doe mee voor minder CO2!

De klimaatopwarming is een feit. Als onze planeet nog 2°C opwarmt zijn de gevolgen voor mens en natuur onomkeerbaar. Omdat het gemeentebestuur mee wil strijden tegen de klimaatverandering, ondertekende de gemeente Herent op 25 juni 2014 het Burgemeestersconvenant. Ook als organisator van een evenement kunt u uw steentje bijdragen en meewerken aan het verbeteren van de duurzaamheid van Herent.

De vrijetijdsdienst stelde een brochure op vol tips voor de organisatie van een duurzaam evenement. Van afval beperken en correct verwerken over Fair Trade catering tot leuke activiteiten tijdens het evenement, in de brochure vindt u vast voldoende inspiratie om van uw evenement een 'groen' evenement te maken!

Als u zelf nog leuke ideeën heeft of uw duurzaam evenement in de kijker wilt plaatsen, kunt u dit laten weten aan evenementen@herent.be. We horen dit graag!

Duurzaamheidssubsidie voor buurtfeesten

We geloven sterk in de kracht van het buurtleven om deze positieve boodschap mee uit te dragen. Daarom voorziet de gemeente sinds 2016 in een extra subsidie voor buurtcomités die zich inzetten om hun buurtfeest te verduurzamen. Kijk voor meer info op de bijhorende pagina.