Duurzaam terug naar school

Natuur- en milieueducatie zullen weer hoog op de agenda staan. Zo worden kinderen steeds bewuster gemaakt van de impact van al onze handelingen op ons leefmilieu. Start het nieuwe schooljaar met milieuvriendelijk schoolmateriaal aan te schaffen en uit te leggen waarom dat belangrijk is.

Let bij papier- en houtproducten bijvoorbeeld op het FSC of PEFC-label. Geen illegale houtkap, geen schending van de mensenrechten, maar wel oog voor de fauna en flora en een eerlijk loon voor de bosarbeiders… Er zijn intussen heel wat producten met de duurzame labels te koop in de gangbare supermarkten.

U kunt ook een tweedehands schoolsetje samenstellen. Daarvoor kunt u naar een Kringwinkel gaan of bij familie of buren met oudere kinderen.

Laat tijdens het schooljaar de auto zoveel mogelijk aan de kant staan. Fiets- of wandelpools zijn een veilige en milieuvriendelijke manier om uw kinderen op school te krijgen. Zoekt u nog een fiets voor uw kleine spruit? Dan biedt het fietsdeelsysteem VELOKadee misschien wel een oplossing. Meer info vindt u op www.herent.be.

Is het tijd om de boeken te kaften? Kies dan eens voor recuperatiemateriaal en laat uw kind er tussenuit springen met boeken die ingepakt zijn in oude posters, tijdschriften, wereldkaarten, enzovoort… Alles kan!

We wensen iedereen alvast een duurzaam begin van het nieuwe schooljaar!

dinsdag 27 augustus 2019 9.47 u.