Dorp aan zet #openatelier

Creaxe

Sommigen hebben misschien al terug bedrijvigheid gezien in ‘Den Axe’ op de Tildonksesteenweg.

Sinds een paar maanden hebben we deze ruimte opengesteld als atelier voor iedereen.

Creaxe heeft een tweeledige werking:

  • In de eerste plaats moet het een plek zijn voor creatieveling, makers, knutselaars en (amateur) kunstenaars die graag experimenteren en creëren. De specifieke nadruk ligt op twee - en driedimensionale kunstvormen en ambachten.
  • Creaxe is een open atelier waar je welkom bent om dingen te maken op je eigen tempo en in je eigen stijl. Een veilige plek waar je nieuwe mensen kunt leren kennen, je er samenwerkingsverbanden kan leggen, het gezellig vertoeven is en met respect voor elkaar en elkaars projecten en waar je in vertrouwen kan werken. Activiteiten die ontmoeting bevorderen zijn een must. We denken aan formeel (vergaderingen) en informeel overleg (bar-avonden) tussen de gebruikers.

Het is geen galerij maar er kunnen zeker tentoonstellingen georganiseerd worden

Voor wie

De locatie Creaxe dient een stimulans te zijn om mensen te laten proeven van creatief bezig zijn en zin doen krijgen om zelf aan de slag te gaan. Daarom moet het ook een huis zijn waar educatieve en gemeenschapsvormende activiteiten kunnen georganiseerd worden. Workshops, repair cafés en cursussen. Het aanbieden van deze activiteiten kan in samenwerking met de dienst vrije tijd en GC De Wildeman. Het kan eventueel ook in eigen beheer maar dan moeten er goede afspraken gemaakt worden met de dienst vrije tijd en de andere gebruikers.

We zouden vanuit vrije tijd en GC De Wildeman i.s.m. de gebruikers, actief willen inzetten op kinderen (via scholen), kansarmen (LDC), anderstaligen en nieuwe inwoners.

Meer info

Doe je graag mee en wens je meer info over dit project? Mail pieter.taccoen@herent.be.