Doe mee aan de Nationale Naaiactie

De afgelopen weken zijn er al veel vrijwilligers aan de slag gegaan om zelf mondmaskers te maken. Wie wil mag ze nog steeds binnenbrengen in het inzamelpunt in De Kouter. We zorgen ervoor dat ze terechtkomen bij de doelgroepen die ze echt nodig hebben.

Samen maken we mondmaskers voor iedereen. De burgerinitiatieven maakjemondmasker.be en Impactdays.co (Give a Day) hebben hiervoor de handen in elkaar geslagen. Ook in De Kouter kunt u uw zelfgemaakte mondmaskers binnenbrengen.

De #NationaleNaaiActie wil heel België mobiliseren om zelf mondmaskers te maken. Het doel is om burgers, leerkrachten, studenten, gezinnen vanaf nu te helpen beschermen met zelfgemaakte mondmaskers.

Hoe meedoen?

Ga naar maakjemondmasker.be, download het patroon en de instructies en naaien maar, met of zonder een naaimachine.

De handleiding van het patroon dat goedgekeurd werd door virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht en afgestemd is met FOD Volksgezondheid, werd herwerkt en verfijnd, zodat het voortaan nog makkelijker met of zonder naaimachine kan gebruikt worden.

Het patroon biedt extra bescherming door:

  • de 2 lagen, met mogelijkheid om er een filter (koffiefilter, keukenpapier…) tussen te steken dat extra bescherming kan bieden.
  • de lintjes, die ervoor zorgen dat u niet met uw handen aan het masker zit en dat het beter virusvrij te maken is na een wasbeurt (vs. elastieken).
  • de plooien, die ervoor zorgen dat uw gezicht en neus volledig en comfortabel bedekt zijn
  • er geen naad over de mond of neus loopt, die een mogelijke zwakke plek is waar viruspartikels zich verzamelen.

Via maakjemondmasker.be/doneren vindt u alle inzamelpunten waar u mondmaskers of materialen kunt doneren.

Ook in onze gemeente is er een inzamelpunt. Breng uw zelfgemaakte mondmaskers of materialen naar De Kouter, Spoorwegstraat 6, 3020 Herent. Wij zorgen ervoor dat ze terechtkomen bij de doelgroepen die ze echt nodig hebben.

Voor het inleveren wordt verwacht van mensen dat ze de aanbevolen hygiëneregels in acht nemen:

  • Mondmaskers klaar? Ontsmetten maar, was uw mondmasker/stoffen op 60°.
  • Was uw handen opnieuw met water en zeep.
  • Steek de mondmaskers/materialen in een ziplock of afgesloten plastic zakje.

Deel uw creatie via #NationaleNaaiActie en #MaakJeMondMasker en inspireer anderen!

maandag 4 mei 2020 14.46 u.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken deels van thuis uit en deels met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot nader order. Voor bepaalde dienstverlening kunt u opnieuw online een afspraak maken. De mailberichten worden regelmatig gelezen en behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.