Digibank Digido(e)

Iedereen digitaal: DIGIDO(e) komt naar jou toe!  

Hé, jij daar! Heb je soms problemen bij het invullen van een online formulier? Kan je moeilijk uit aan online bankieren? Misschien wil je leren hoe je een digitaal treinticket koopt om naar de zee te gaan? Dan kan je terecht bij digibank DIGIDO(e). Een leven zonder smartphone of computer is bijna ondenkbaar geworden. Het is niet voor iedereen even simpel om te swipen, videobellen of online een belastingbrief in te vullen. DIGIDO(e) opent in september in 7 gemeenten haar deuren. Ook als inwoner van Herent kun je bij DIGIDO(e) gratis terecht voor al je kleine en grote digitale vragen.

Je kunt genieten van een vorming of workshop over allerlei digitale thema’s. Denk aan mobiliteit (NMBS, De Lijn, Google Maps), gezondheid (Mijngezondheid) en vrije tijd (een boek reserveren in de bibliotheek, tickets boeken voor de film, een zomerkamp voor je kind opzoeken ...). Heb je een specifieke vraag of heb je liever een 1-op-1-gesprek? Spring dan even binnen tijdens één van de inloopmomenten in jouw buurt. Een digihelper zal je te hulp staan. Samen lossen we het probleem op. 

Inloopmomenten

DIGIDO(e) zal lokaal werken, zodat haar aanbod voor iedereen in jouw buurt toegankelijk is. De digihelper is aanwezig in het lokaal dienstencentrum d'Ontmoeting (Mechelsesteenweg 485) op de volgende inloopmomenten: 

  • woensdag 8 november van 14 tot 16 uur
  • woensdag 13 december van 14 tot 16 uur

Vorming 'alle ouders digitaal vaardig'

Kinderen swipen, klikken, scrollen en liken dat het een lieve lust is. Zie jij as ouder echter het bos door de digitale bomen niet meer en loop je vaak verloren tussen Bingel, Smartschool, sociale media en diverse apps? Gezinsbond en digibank DIGIDO(e) ontvangen je met open armen, een kop koffie én een toffe babbel op de gratis workshop ‘alle ouders digitaal vaardig’. Gedurende 3 praktische sessies van 2 uur praten we over de digitale problemen die jij as ouder tegenkomt én maken we je wegwijs in de digitale wereld. Zin om langs te komen? Schrijf je dan vandaag nog in! De plaatsen zijn beperkt.

  • Data: maandag 6, 13 en 20 november 2023 telkens van 19 tot 21 uur
  • Locatie: LDC D’Ontmoeting (Mechelsesteenweg 485, 3020 Herent)
  • Prijs: Gratis
  • Meer informatie en inschrijving: Via de coördinator (ad interim) Liesbeth Vanderloock (digidoe.herent@igo.be - 0496 16 86 61)

Meer info: https://www.igo.be/inwoners/digibank-digidoe/volg-een-opleiding/alle-ouders-digitaal-vaardig-in-herent 

Meer info? 

Wil je graag op de hoogte blijven van al de vormingen en activiteiten van onze digibank? Neem dan zeker een kijkje op de website: https://www.igo.be/inwoners/digibank-digidoe of laat je gegevens achter in het gemeentehuis. 

Liever een belletje? Geen probleem, de coördinator is telefonisch bereikbaar op maandag en dinsdag van 8.30 tot 10 uur en op woensdag en donderdag van 14 tot 15 uur.

Meer info

Contact DIGIDO(e)