De winter komt eraan: laat uw verwarmingsketel of kachels tijdig onderhouden

Laat u niet in de kou zetten door een defecte verwarmingsketel. Een regelmatig onderhoud sluit storingen niet uit, maar verlaagt wel aanzienlijk het risico erop. Zo gaat u met een gerust hart de winter in.

Veiliger
Een regelmatig onderhoud van de verwarmingsketel of van een kachel garandeert een schone verbranding en voorkomt brandgevaar en gevaarlijke CO-vorming.

Goed voor uw portemonnee en het milieu
Een goed onderhouden en afgestelde verwarmingsketel behoudt zijn maximale rendement. Daardoor verbruikt hij tot 12% minder energie. Dat is goed voor het milieu en voor uw portemonnee. Bovendien gaat een goed onderhouden verwarmingsketel langer mee. Ook zo bespaart u heel wat kosten.

Wettelijk verplicht
Een regelmatig onderhoud van uw centrale verwarmingsketel door een erkende technicus is wettelijk verplicht vanaf een vermogen van 20 kW. Voor verwarmingsinstallaties op stookolie, hout en steenkool is een jaarlijks onderhoud verplicht, voor ketels op aardgas een tweejaarlijks. Als het vermogen van uw stookinstallatie kleiner is dan 20 kW, is regelmatig onderhoud niet verplicht, maar wel aanbevolen.

Als uw verwarmingsinstallatie van 20 kW of meer 5 jaar of ouder is, moet u bovendien ook een verwarmingsaudit laten uitvoeren. Dat is een grondig onderzoek van uw installatie waarbij ook gekeken wordt naar het rendement ervan. Indien u uw woning huurt, moet de verhuurder ervoor zorgen dat deze audit uitgevoerd wordt.

maandag 24 september 2018 17.38 u.