De Vlaamse woonlening

Woningen kosten veel geld. Kijk maar naar de prijzen op de woningmarkt. Ze doen de moed van velen in de schoenen zinken. Misschien is het je droom om een eigen huis/appartement aan te kopen, maar bots je op financiƫle begrenzingen. Weet dan dat er wel mogelijkheden zijn om daaraan tegemoet te komen.

Mensen met een bescheiden inkomen die een eigen woning willen kopen, kunnen een Vlaamse woonlening aanvragen bij het Vlaams Woningfonds. Die lening biedt verschillende interessante voorwaarden.

Zo kan men lenen tot 100% van de kostprijs of de waarde van de woning en enkele honderden euro’s besparen door de lagere kredietakte- en dossierkosten. Die lening kan ook aangevraagd worden voor het behoud van de woning in geval van een echtscheidingsprocedure of voor werken aan de woning.

Meer informatie is te vinden op www.vlaamswoningfonds.be, maar ook via het Woonloket dat daarnaast ook ondersteuning biedt bij de aanvraag van de Vlaamse woonlening, bij de aanvraag van premies en bij de inschrijving voor een sociale woning. Ook voor vragen over de
woningkwaliteit kan men er terecht.
Contact via woonloket@herent.be, via 0471 85 03 77 of via de website van de gemeente.

maandag 17 oktober 2022 15 u.