De Signaalswitch van Telenet

In het najaar van 2019 kondigde Telenet aan dat het in de loop van 2020 het analoge radio- en televisiesignaal op zijn kabel stop zal zetten. Telenet lanceert ‘De Signaalswitch’ om via het netwerk ook in de toekomst snel internet te kunnen garanderen.

Radio

Tussen 11 februari en 22 april wordt het analoge radiosignaal via de kabel in heel Vlaanderen en Brussel in fases afgeschakeld. Het gaat alleen om radiotoestellen die rechtstreeks met de kabel aan de wandcontactdoos in huis zijn verbonden. Radio luisteren in uw auto zal bijvoorbeeld nog steeds werken. Alle klanten ontvingen een brief of e-mail met uitleg. Uiteraard kunnen klanten nog altijd analoge radio beluisteren via een radioantenne. Telenet bezorgt alle televisieklanten die dat vragen een gratis radioantenne.

Televisie 

Het analoge televisiesignaal wordt pas vanaf december van dit jaar afgeschakeld. 8 weken voor het afsluiten komt er een boodschap op alle zenders. Na het afsluiten van het analoge televisiesignaal krijgen klanten een pancarte te zien met meer informatie. Voor een groot deel van de klanten volstaat het om één keer de instelling van hun tv-toestel aan te passen.

Wanneer is onze gemeente aan de beurt? 

Vanaf de zomer voorziet Telenet in een toepassing waardoor u via uw klantnummer kunt nagaan wanneer u aan de beurt bent.

Oplossingen? Hulp nodig? 

Op de website www.telenet.be/signaalswitch vindt u als Telentklant filmpjes en informatie om na te gaan hoe lang u nog analoog kunt kijken of luisteren. U vindt er ook een stappenplan om de instellingen van uw televisietoestel aan te passen. Als u geen internettoegang hebt, kunt u ook altijd terecht in het contactcenter van Telenet (015 66 66 66) voor meer duiding en hulp. 

woensdag 19 februari 2020 14.50 u.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.