De Herentse hondenweide komt eraan!

Stapje per stapje komen we dichterbij: het reglement en het inplantingsplan zijn klaar, net zoals de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg. Als alles goed gaat beginnen de werken dit najaar!

De opening van de hondenlosloopweide is voor 2022. Buurtbewoners en hondenliefhebbers worden op de hoogte gehouden via de gemeentelijke infokanalen.

Hondenweide aan de Wijtham

De plaats van de hondenweide was al even bekend. Ze komt op het grasveld dat ingesloten wordt door de Wijtham, de Duigemstraat en de Vilvoordsebaan. De weide is dus centraal gelegen en is vlot bereikbaar voor alle inwoners.

De milieuadviesraad werd nauw betrokken bij de plannen voor de hondenweide voor de inrichting en het gebruiksreglement. Daarnaast kreeg ook de buurt inspraak over de plannen: zij wist als eerste dat de hondenweide er zou komen en kon bij het begin van het traject opmerkingen geven over de inplanting en het gebruiksreglement.

Om de hondenweide te verwezenlijken wordt op het Regionaal Landschap Dijleland een beroep gedaan. Zij werken reeds samen met het gemeentebestuur om de jeugdterreinen ecologisch in te richten en hebben voor de hondenweide een ontwerp uitgewerkt met veel aandacht voor de biodiversiteit, voor inheemse aanplantingen en voor natuurlijke speelelementen.

donderdag 21 oktober 2021 14.31 u.