Coronamaatregelen voor seizoensarbeiders, nieuw politiebesluit

Provincie Vlaams-Brabant heeft de huidige maatregelen voor een veilige seizoensarbeid geactualiseerd. Het nieuwe politiebesluit geldt tot en met 30 november.

Werknemers uit het buitenland die zich inschrijven in een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant als seizoenarbeider en die afkomstig zijn uit een land of een regio dat in het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken als oranje of rode zone is aangeduid, moeten bij aankomst in de provincie in quarantaine gaan en moeten zich laten testen op COVID-19 en dit ten vroegste vanaf de 5de dag van quarantaine.

De werkgevers in de provincie Vlaams-Brabant kunnen bij aanvang en nadien op regelmatige basis de temperatuur nemen van hun ingeschreven seizoenarbeiders met inachtneming van de regels van het sociaal overleg en dienen bij een verhoogde temperatuur of duidelijke ziektesymptomen meteen een arts naar keuze te raadplegen.

Lees alle regels na in het onderstaande politiebesluit van de gouverneur.

maandag 12 oktober 2020 12 u.
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken (016 85 30 20). Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Burgerzaken is enkel beschikbaar voor dringende zaken en enkel na telefonisch contact (016 85 30 20). Voor al uw andere vragen, verwijzen we u door naar ons thuisloket. Of u kunt de dienst burgerzaken bereiken per e-mail op burgerzaken@herent.be

Beperk uw en onze contacten, stel uw bezoek aan De Kouter uit als dat kan en gebruik het thuisloket. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.