Corona, betrouwbare en actuele informatie over de vaccinatie

Vandaag maandag 28 december start de vaccinatie tegen COVID-19. In 3 woonzorgcentra zullen de bewoners gevaccineerd worden. Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Meer info over het COVID-19-vaccinatieprogramma vindt u op www.laatjevaccineren.be/covid-19.

Vaccinatieprogramma

Zorg en Gezondheid is volop bezig een vaccinatieprogramma uit te werken. Ze onderzoeken hoe zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk een vaccinatie kunnen krijgen. Op een veilige manier. Ook praten ze met verschillende partijen over waar u een vaccinatie zult kunnen krijgen. Het vaccinatieprogramma start in januari 2021. De vaccinatie is gratis en vrijwillig.

Volgorde van vaccineren

Nu er een goedgekeurd vaccin is tegen het coronavirus, zijn er nog niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Bewoners en medewerkers van woonzorgcentra komen eerst aan de beurt, gevolgd door zorgmedewerkers die een hoog risico op besmetting lopen door nauw contact met COVID-19-patiënten. Als er meer vaccins op de markt komen, kunnen er meer mensen worden gevaccineerd.

Beschikbaarheid, veiligheid en werking van de coronavaccins

Vlaanderen heeft zicht op vaccins van minimaal 5 verschillende vaccinontwikkelaars. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) en het FAGG waken over de doeltreffendheid, kwaliteit en veiligheid. Zo'n 8 miljoen Belgen zullen zich kunnen laten vaccineren.

Waarom u laten vaccineren tegen COVID-19 belangrijk is

Met vaccinatie kunt u voorkomen dat u ernstig ziek wordt én levens redden. Heel belangrijk dus om u te laten inenten. Niet voor uzelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.

Meer info: www.laatjevaccineren.be/covid-19

maandag 28 december 2020 8.30 u.