Contactonderzoek bij COVID-19

Om te vermijden dat COVID-19 zich (opnieuw) snel verspreidt onder de mensen, doet de Vlaamse overheid aan contactonderzoek. Wanneer u na klachten positief test, start het contactonderzoek. U kunt gecontacteerd worden via 02 214 19 19 en sms via het nummer 8811.

Hebt u klachten zoals hoesten, pijn aan de borst, verlies van reuk of smaak, koorts? Blijf dan meteen thuis en bel uw huisarts.

Wanneer u na klachten positief test, start het contactonderzoek. U wordt dan opgebeld of krijgt een huisbezoek (als telefonisch contact niet kan) om met u te overlopen met wie u contact hebt gehad. Die personen worden vervolgens, ook via telefoon of huisbezoek, geïnformeerd dat ze in contact zijn geweest zijn met iemand die COVID-19 heeft. Zij krijgen daarbij het juiste advies. Zo kunnen ze zelf vermijden dat zij andere mensen uit hun omgeving ook ziek maken.

Er wordt steeds gewerkt met vaste nummers: 02 214 19 19 of 8811 (via sms). De contactpersonen krijgen niet te horen wie de besmette persoon is.

U vindt meer info in het filmpje. Lees gerust ook de folder na.

Op de website van Agentschap Zorg en Gezondheid wordt het contactonderzoek stap voor stap uitgelegd.

maandag 18 mei 2020 8.50 u.
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Om uw en onze contacten te beperken vragen we uw bezoek aan De Kouter uit te stellen als dat kan en het thuisloket te gebruiken. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.