Compostvat of compostbak aankopen

Een belangrijk deel van het huishoudelijk afval zoals het groente-, fruit- en tuinafval, kunt u zelf verwerken. Door het thuis te verwerken tot compost halveert u de inhoud van de restcontainer en maakt u een bodemverbeteraar voor uw eigen tuin.

Thuiscomposteren kan op verschillende manieren, u kunt het afval composteren in een compostvat, een compostbak, een wormenbak of op een composthoop.

Wie wil starten met thuiscomposteren, kan een compostvat of een compostbak aankopen via de gemeente.

Door de samenaankoop georganiseerd door EcoWerf kunnen de compostvaten, compostbakken, aanbouwelementen en beluchtingsstokken tegen een goedkopere prijs ter beschikking worden gesteld.

Nieuw zijn de ECO-oh compostbakken. Deze zijn vervaardigd uit gerecycleerd huishoudelijk kunststofafval, duurzaam materiaal dat bestand is tegen zonlicht, water en vocht, rotting en knaagdieren en zijn grijs van kleur. Ze worden opgebouwd uit 3 ringen, met een afmeting van 100cm x 100cm en 80cm hoog. Aan de voorzijde zitten wegneembare elementen. Deze compostbak heeft weinig onderhoud nodig en kan uitgebreid worden met 1 of meerdere aanbouwelementen.

Hoe gaan we te werk?

Om thuis te composteren kunt u compostvaten, compostbakken en een beluchtingsstok aankopen door bovenstaand aanvraagformulier digitaal in te vullen (klik op het blauwe balkje).

Na bevestiging door de milieudienst kunt u (na telefonische afspraak) uw compostvat of –bak afhalen in de gemeentelijke loods.

De compostbak krijgt u mee in een handig pakket en is gemakkelijk zelf in elkaar te zetten.

Kostprijs

De verkoopprijs wordt vastgesteld op:

  • voor een compostvat: 30 euro / vat, incl. btw. Er wordt geen waarborg meer voorzien voor de aanschaf van een compostvat
  • voor een beluchtingsstok: 5 euro/ stok
  • voor een ECO-OH gerecycleerde compostbak: 66 euro/ bak, incl. btw
  • voor een aanbouwelement: 48 euro/ aanbouwelement