Coachingstraject voor verenigingen

Na een brede bevraging bij alle verenigingen in Herent over de impact van de Covid-19 crisis heeft het college een pakket aan maatregelen samengesteld.

De coronavermoeidheid heeft bij heel wat verenigingen toegeslagen, in sommige gevallen ook van financieel aard. Een aantal verenigingen kampen met een verlies aan leden, vrijwilligers en inkomsten. Het is ook niet altijd duidelijk op welke manier je als vereniging een duidelijk antwoord kunt formuleren op deze problematiek.

Met dit coaching traject bieden we de verenigingen de mogelijkheid aan de zelf te ontdekken wie ze zijn, wat ze willen, wat ze kunnen, zet deze organisaties in hun eigen sterkte. Ze krijgen zelf de sleutels in handen en werken op maat van de eigen werking oplossingen uit.

Twijfel je of dit iets is voor jou vereniging? Op vrijdag 29 oktober van 19:30 tot 20:30 u. organiseren coaches Birgit en Greet van de 2-perenboom een interactieve sessie waarin ze verwachtingen van de deelnemers zullen aftoetsen en het traject en de aanpak op hoofdlijnen toelichten. Ze beantwoorden graag vragen op dat moment. U kan na afloop beslissen of u zich wenst in te schrijven.

Join Zoom Meeting 29/10 - 19:30

Op deze pagina vind je voor aanvang van de sessie van 29/10 de zoomlink terug.

Noteer alvast de volgende data in uw agenda.

  • Maandag 15/11 van 18:30 tot 22 u. Sessie 1 in GC De Wildeman¬†
  • Dinsdag 30/11 van 18:30 tot 22 u. sessie 2 in GC De Wildeman
  • Dinsdag 14/12 van 18:30 tot 22 u. sessie 3 in GC De Wildeman¬†

De organisatie voorziet broodjes als avondmaal voor de deelnemers die zich hebben ingeschreven. 

Januari 2022 terugkoppeling op vraag van verenigingen digitaal (1uur)

Voor wie

Het aanbod staat open naar alle verenigingen. De gemeente Herent voert geen controle uit op de resultaten maar legt wel aan aantal voorwaarden op om te genieten van dit aanbod n.l. minstens 1 lid van het bestuur en 1 vrijwilliger/medewerkers nemen deel aan het volledige traject.

Voorwaarden

Na de interactieve sessie van 29 oktober nemen de deelnemers live deel aan 3 live sessies. Deze sessie kennen een opvolgingstraject door de coach. Na afloop van de deze sessies kan de vereniging vrijblijvend terugkoppelen met de coach.

Hoe gaan we te werk?

U bent een erkende Herentse vereniging erkend door oa. de Jeugdraad, Cultuurraad, AOP, Welzijnsraad, Ouderenadviesraad en hebt het inschrijvingsformulier ingevuld.

Kostprijs

Kosteloos