Chauffeur voor MMC-Herent, iets voor u?

De Minder Mobielen Centrale Herent heeft momenteel 118 aangesloten leden. Om voor al die leden de gevraagde ritten te kunnen garanderen, zoekt het Sociaal Huis bijkomende vrijwillige chauffeurs, die de bestaande ploeg willen komen versterken.

Wat doet MMC?

De MMC vervoert mensen met verplaatsingsmoeilijkheden en een beperkt inkomen naar socio-culturele activiteiten, familiebezoek, boodschappen, doktersbezoek...
Het vervoer gebeurt door vrijwilligers met hun eigen wagen. Zij stellen zich op bepaalde dagen en uren ter beschikking.

U hebt:

  • een hart voor mensen;
  • vrije tijd: u bepaalt zelf welke dag(en) u beschikbaar bent (minstens een halve dag per week);
  • een wagen met geldige verzekering;
  • een geldig rijbewijs;
  • een telefoon/gsm.

Dan bent u de vrijwillige chauffeur die wij zoeken!

Ook als u een werkloosheidsvergoeding, een vergoeding als bruggepensioneerde of een ziekte- of invaliditeitsuitkering ontvangt, kunt u, na de nodige kennisgeving of toelating, vrijwilligerswerk doen.

Onkostenvergoeding

U ontvangt 0,35 euro per afgelegde kilometer. De afgelegde afstand wordt berekend vanaf en tot de woning van de vrijwillige chauffeur. De onkostenvergoeding is niet belastbaar.

Verzekering

De verplichte autoverzekering blijft van toepassing. Bijkomend wordt een omniumverzekering afgesloten voor mogelijke schade aan het voertuig van de chauffeur.

Aanvragen voor vervoer

Alle aanvragen voor vervoer verlopen via de centrale. De medewerkster noteert de aanvraag en zoekt een beschikbare chauffeur. De chauffeur kan altijd een aanvraag weigeren.

Is vrijwilliger worden bij de MMC iets voor u en wilt u graag bijkomende informatie, neem dan contact op met 016 85 30 20, mindermobielencentrale@sociaalhuisherent.be.

woensdag 25 september 2019 12.01 u.