Cambio breidt verder uit in Herent

In januari 2018 plaatste Cambio in onze gemeente zijn eerste wagen op de parking van de Kouter. Nu blijkt dat de vraag het aanbod sterk overstijgt, is beslist om er een tweede wagen bij te plaatsen.

In samenspraak met de Cambio-gebruikers wordt verder nagegaan of het aanbod ook naar andere plekken in de gemeente uitgebreid kan worden.

Sinds de start van Cambio in januari 2018 is er nagenoeg elke week 1 gebruiker bijgekomen; er wordt gemiddeld meer dan 1 rit per dag gemaakt met de Cambiowagen, die daardoor reeds 14.000 kilometer op de teller heeft staan. 40% van de cambiogebruikers heeft een eigen wagen weggedaan toen ze zich aansloten bij Cambio en 75% heeft geen eigen gezinswagen.

Autodelen is een flexibele manier om steeds een auto ter beschikking te hebben wanneer u hem nodig hebt en om er enkel voor te betalen wanneer u hem effectief gebruikt. Met een abonnement mag u immers op elk moment een deelwagen gebruiken en beschikt u niet over één wagen, maar kunt u kiezen uit maar liefst 1210 cambio-wagens, die op 502 ophaalpunten in ons land staan.

Een eigen wagen hebben kan handig zijn, maar neemt ook een enorme hap uit uw budget. Zelfs al staat hij vaak stil, betaalt u toch heel wat vaste kosten voor uw eigen wagen: de jaarlijkse keuring, verzekeringen en algemeen onderhoud. Cambio heeft berekend dat wie minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt en de wagen niet dagelijks nodig heeft, goedkoper af is met een deelwagen. Hoe minder u rijdt met de eigen wagen, hoe interessanter een deelwagen voor u wordt.

Overweegt u om de stap naar autodelen te zetten, maar hebt u nog vragen? Twijfel niet langer en ga zeker een kijkje nemen op www.cambio.be.

Naast Cambio is er natuurlijk ook de Herentse particuliere autodeelgroep. Net zoals Cambio blijven zij ook verder groeien. Meer info kunt u hier terugvinden: www.herent.transitie.be/autodelen.

maandag 26 november 2018 12.01 u.