Cambio autodelen in Herent

Sinds 1 januari 2018 richt Cambio een eerste standplaats in aan de parking van De Kouter. In het najaar is gebleken dat de vraag het aanbod sterk overstijgt en is beslist om er een tweede wagen bij te plaatsen. Zo staan er sinds november 2018 twee auto's om te delen.

‘Cambio autodelen’ is een flexibele formule waarbij particulieren, organisaties en bedrijven een deelwagen kunnen reserveren en ontlenen wanneer ze maar willen; dag en nacht, zowel tijdens de week als in het weekend. Met een abonnement kunt u de wagen reserveren en niet alleen ophalen op de gloednieuwe standplaats van Herent, maar ook op de andere standplaatsen in ons land. Naast de vaste abonnementskost betaalt u volgens het gebruik: tijdsduur en kilometers. Indien u sporadisch een wagen nodig hebt, komt dat heel wat goedkoper uit dan een eigen wagen. Bovendien zorgen dit soort deelsystemen ook voor een lagere druk op de reeds verzadigde wegen, wordt de parkeerdruk kleiner en wordt het bestaande wagenpark efficiënter gebruikt.

Opgelet: de cambio-standplaatsen zijn enkel gereserveerd voor cambio deelwagens. Foutparkeren op de voorbehouden parkingplaatsen kan leiden tot een boete en het wegtakelen van de wagen.

Meer info

Meer info is te vinden op www.cambio.be en bij de gemeentelijke milieudienst via duurzaamherent@herent.be.

Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.