Cambio autodelen in Herent

Sinds 1 januari 2018 richt Cambio een eerste standplaats in aan de parking van De Kouter. In het najaar is gebleken dat de vraag het aanbod sterk overstijgt en is beslist om er een tweede wagen bij te plaatsen. Zo staan er sinds november 2018 twee auto's om te delen.

‘Cambio autodelen’ is een flexibele formule waarbij particulieren, organisaties en bedrijven een deelwagen kunnen reserveren en ontlenen wanneer ze maar willen; dag en nacht, zowel tijdens de week als in het weekend. Met een abonnement kunt u de wagen reserveren en niet alleen ophalen op de gloednieuwe standplaats van Herent, maar ook op de andere standplaatsen in ons land. Naast de vaste abonnementskost betaalt u volgens het gebruik: tijdsduur en kilometers. Indien u sporadisch een wagen nodig hebt, komt dat heel wat goedkoper uit dan een eigen wagen. Bovendien zorgen dit soort deelsystemen ook voor een lagere druk op de reeds verzadigde wegen, wordt de parkeerdruk kleiner en wordt het bestaande wagenpark efficiënter gebruikt.

Opgelet: de cambio-standplaatsen zijn enkel gereserveerd voor cambio deelwagens. Foutparkeren op de voorbehouden parkingplaatsen kan leiden tot een boete en het wegtakelen van de wagen.

Meer info

Meer info is te vinden op www.cambio.be en bij de gemeentelijke milieudienst via duurzaamherent@herent.be.

Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken (016 85 30 20). Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Burgerzaken is enkel beschikbaar voor dringende zaken en enkel na telefonisch contact (016 85 30 20). Voor al uw andere vragen, verwijzen we u door naar ons thuisloket. Of u kunt de dienst burgerzaken bereiken per e-mail op burgerzaken@herent.be

Beperk uw en onze contacten, stel uw bezoek aan De Kouter uit als dat kan en gebruik het thuisloket. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.