Cambio

Sinds 1 januari 2018 richt Cambio een eerste standplaats in aan de parking van De Kouter. In het najaar is gebleken dat de vraag het aanbod sterk overstijgt en is beslist om er een tweede wagen bij te plaatsen. Zo staan er sinds november 2018 twee auto's om te delen.

‘Cambio autodelen’ is een flexibele formule waarbij particulieren, organisaties en bedrijven een deelwagen kunnen reserveren en ontlenen wanneer ze maar willen; dag en nacht, zowel tijdens de week als in het weekend. Met een abonnement kun je de wagen reserveren en niet alleen ophalen op de gloednieuwe standplaats van Herent, maar ook op de andere standplaatsen in ons land. Naast de vaste abonnementskost betaal je volgens het gebruik: tijdsduur en kilometers. Indien je sporadisch een wagen nodig hebt, komt dat heel wat goedkoper uit dan een eigen wagen. Bovendien zorgen dit soort deelsystemen ook voor een lagere druk op de reeds verzadigde wegen, wordt de parkeerdruk kleiner en wordt het bestaande wagenpark efficiënter gebruikt.

Opgelet: de cambio-standplaatsen zijn enkel gereserveerd voor cambio deelwagens. Foutparkeren op de voorbehouden parkingplaatsen kan leiden tot een boete en het wegtakelen van de wagen.

Waar?

  • 2 wagens op de parking De Kouter, Spoorwegstraat 6
  • 2 elektrische wagens op de parking van het station van Veltem, Stationsstraat 55
  • 1 elektrische wagen op de parking van Senior City, Notelarenweg 43

Ook over de grenzen:

  • Sportschuur Wilsele, Brandweg 8, Wilsele
  • Station Wijgmaal, Stationsstraat, Wijgmaal

Meer info via https://www.cambio.be/nl-vla/in-je-buurt?city=Herent

Autodeelgroep Herent

Een privaat initiatief waar iedereen kan instappen. 

https://www.facebook.com/groups/autodeelgroepherent/

Meer info

Meer info is te vinden op www.cambio.be en bij de dienst mobiliteit, mobiliteit@herent.be .