Buxusmot, aanpak

De buxusmot verspreidt zich in sneltempo door Vlaanderen met vraatschade als gevolg. Informatie over een efficiënte beheersing vind je op: www.SOSbuxusmot.be

Hoe gaan we te werk?

  • Je vindt er actuele informatie over het herkennen van de plaag en over de schade die ze toebrengt aan buxusplanten.
  • Ook tips over het beheersen van de buxusmot vind je op de website.
  • Wil je op de hoogte blijven van de beste strategie en het juiste moment om vraatschade te beperken? Schrijf je via de website www.sosbuxusmot.be gratis in op de nieuwsbrief.

Meer info

  • Voor www.SOSbuxusmot.be is een samenwerking opgezet tussen Landelijke Gilden, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) en dé sierteelt- en groenfederatie (AVBS).
  • Dit initiatief kadert in het onderzoeksproject ‘Sensibilisering rond het monitoren en beheersen van de buxusmot (Cydalima perspectalis) in Vlaanderen’, gefinancierd door het Vlaams Fonds voor Landbouw en Visserij van het Departement Landbouw & Visserij van de Vlaamse Overheid. Dit project wordt uitgevoerd door het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS), de Sierteelt- en groenfederatie (AVBS) en de Landelijke Gilden.