Buxusmot, aanpak

De buxusmot verspreidt zich in sneltempo door Vlaanderen met vraatschade als gevolg. Informatie over een efficiënte beheersing vindt u op: www.SOSbuxusmot.be

Hoe gaan we te werk?

  • U vindt er actuele informatie over het herkennen van de plaag en over de schade die ze toebrengt aan buxusplanten.
  • Ook tips over het beheersen van de buxusmot vindt u op de website.
  • Wilt u op de hoogte blijven van de beste strategie en het juiste moment om vraatschade te beperken? Schrijf u via de website www.sosbuxusmot.be gratis in op de nieuwsbrief.

Meer info

  • Voor www.SOSbuxusmot.be is een samenwerking opgezet tussen Landelijke Gilden, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) en dé sierteelt- en groenfederatie (AVBS).
  • Dit initiatief kadert in het onderzoeksproject ‘Sensibilisering rond het monitoren en beheersen van de buxusmot (Cydalima perspectalis) in Vlaanderen’, gefinancierd door het Vlaams Fonds voor Landbouw en Visserij van het Departement Landbouw & Visserij van de Vlaamse Overheid. Dit project wordt uitgevoerd door het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS), de Sierteelt- en groenfederatie (AVBS) en de Landelijke Gilden.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.