Buxusmot, aanpak

De buxusmot verspreidt zich in sneltempo door Vlaanderen met vraatschade als gevolg. Informatie over een efficiënte beheersing vindt u op: www.SOSbuxusmot.be

Hoe gaan we te werk?

  • U vindt er actuele informatie over het herkennen van de plaag en over de schade die ze toebrengt aan buxusplanten.
  • Ook tips over het beheersen van de buxusmot vindt u op de website.
  • Wilt u op de hoogte blijven van de beste strategie en het juiste moment om vraatschade te beperken? Schrijf u via de website www.sosbuxusmot.be gratis in op de nieuwsbrief.

Meer info

  • Voor www.SOSbuxusmot.be is een samenwerking opgezet tussen Landelijke Gilden, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) en dé sierteelt- en groenfederatie (AVBS).
  • Dit initiatief kadert in het onderzoeksproject ‘Sensibilisering rond het monitoren en beheersen van de buxusmot (Cydalima perspectalis) in Vlaanderen’, gefinancierd door het Vlaams Fonds voor Landbouw en Visserij van het Departement Landbouw & Visserij van de Vlaamse Overheid. Dit project wordt uitgevoerd door het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS), de Sierteelt- en groenfederatie (AVBS) en de Landelijke Gilden.
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken (016 85 30 20). Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Burgerzaken is enkel beschikbaar voor dringende zaken en enkel na telefonisch contact (016 85 30 20). Voor al uw andere vragen, verwijzen we u door naar ons thuisloket. Of u kunt de dienst burgerzaken bereiken per e-mail op burgerzaken@herent.be

Beperk uw en onze contacten, stel uw bezoek aan De Kouter uit als dat kan en gebruik het thuisloket. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.