Buurtinformatienetwerk (BIN) Roeselberg

Het netwerk omvat de straten Vaaltweg, Aarschotseweg, Roeselveld, Bijlokstraat (het stuk tussen de Mechelsesteenweg en de Vaaltweg) en de Alfons Stesselstraat. Begin november zijn borden aan de invalswegen van het gebied geplaatst.

Voor wie

Iedereen die in dit gebied woont en meerderjarig is, kan lid worden. BIN-leden ontvangen via de politie een sms wanneer een verdachte situatie of een inbraak die zonet gebeurd is, meteen gemeld wordt. Het is de bedoeling om bewoners in de buurt snel te kunnen verwittigen zodat ze mee een oogje in het zeil kunnen houden en informatie omtrent de verdachte situatie meteen aan de politie kunnen doorgeven. Zo werken inwoners en politie samen aan een veiligere buurt.

De gemeente steunt het project, ook financieel, waardoor elke bewoner van het gebied gratis lid kan worden.

Hoe gaan we te werk?

Bewoners die lid willen worden, kunnen contact opnemen met de BIN-coördinator Andre Libert via e-mail: a.libert@telenet.be of met de lokale politie via e-mail: pz.herko.diefstalpreventie@police.belgium.eu of telefoon 016 85 34 00.

Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken (016 85 30 20). Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Burgerzaken is enkel beschikbaar voor dringende zaken en enkel na telefonisch contact (016 85 30 20). Voor al uw andere vragen, verwijzen we u door naar ons thuisloket. Of u kunt de dienst burgerzaken bereiken per e-mail op burgerzaken@herent.be

Beperk uw en onze contacten, stel uw bezoek aan De Kouter uit als dat kan en gebruik het thuisloket. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.