Buurtfeestsubsidies nieuwe werkwijze 2024

Jaarlijks ontvangt de dienst Vrijetijd 50 tot 70 buurtfeestsubsidie aanvragen. Om de procedure te stroomlijnen en het overzicht te bewaren hebben we intern enkele aanpassingen doorgevoerd met het oog op een versnelde verwerking. Maar we rekenen ook op jullie om ons te helpen in de vlotte verwerking

Uploadzone

Via het nieuwe e-formulier kun je na afloop van het buurtfeest als organisator meteen de stavingsdocumenten uploaden. Via deze weg wordt jullie aangifte meteen geregistreerd en vooral, kunnen we alle documenten in 1 enkele klik terugvinden. Je krijgt, net als bij de buurtfeestaanvraag, meteen een kopie doorgestuurd van jullie aangifte.

https://www.herent.be/buurtfeesten

Vraag nu al je buurtfeestsubsidies aan

Ken je al de datum voor het volgende buurtfeest? Vraag dan nu al je buurtfeest aan. Dat geeft onze dienst de tijd om de subsides uit te betalen voor aanvang van jullie feest. Tussen aanvraag van de subsidie en de effectieve uitbetaling moet je rekenen op een periode van 6 tot 8 weken.

https://www.herent.be/buurtfeesten

Vergeet je materiaalaanvraag niet

Sommige weekends vinden er tot 10 buurtfeesten plaats en worden er daarnaast nog 3 evenementen georganiseerd. De Herentse uitleendienst is één van de grootste diensten van de regio maar kent ook zijn beperkingen. Vraag tijdig je materiaal aan via de officiële reservatiekanalen (link onder), dan ben je zeker van wat er is en dan geef je jezelf als organisator de tijd om eventuele oplossingen te zoeken als er iets op de wenslijst ontbreekt.

https://www.herent.be/uitleendiensten

Aanbod voor organisatoren

Via onderstaande link hebben we op de website al diensten gebundeld https://www.herent.be/evenementenorganiseren

donderdag 13 juni 2024 15.50 u.