Buiten genieten, zonder afval. Daar tekenen we voor!

Mooimakers doet een oproep om de tijd buiten aangenaam te houden voor iedereen en uw afval niet achter te laten.

Sinds de regering midden maart maatregelen nam om het coronavirus in te dijken wordt er spijtig genoeg een stijging vastgesteld van zwerfvuil of sluikstort. Niet alleen is er meer afval in wandelgebieden, of wordt er meer afval rond bijvoorbeeld glasbollen geplaatst. Er is ook een nieuw fenomeen dat zich manifesteert: gebruikte handschoenen en zakdoekjes worden, voornamelijk in de buurt van supermarkten en winkels, achteloos achtergelaten.

De campagne van Mooimakers roept iedereen op om niets op straten of pleinen te gooien, geen velden of bossen te vervuilen, laat staan te sluikstorten. Door middel van ludieke krijttekeningen die verspreid worden via social media, in printmedia en op schermen, probeert Mooimakers iedereen aan te zetten om net even die kleine extra moeite te doen en afval weg te gooien waar het hoort. 

Met deze initiatieven hopen we iedereen op te roepen om ook in tijden van corona verantwoord met de natuur en onze omgeving om te gaan. Op die manier blijft het buiten aangenaam voor iedereen.

Wilt u de campagne graag ondersteunen? Dan kunt u hier de verschillende beelden downloaden

dinsdag 19 mei 2020 11.35 u.
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Om uw en onze contacten te beperken vragen we uw bezoek aan De Kouter uit te stellen als dat kan en het thuisloket te gebruiken. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.