Buiten genieten, zonder afval. Daar tekenen we voor!

Mooimakers doet een oproep om de tijd buiten aangenaam te houden voor iedereen en uw afval niet achter te laten.

Sinds de regering midden maart maatregelen nam om het coronavirus in te dijken wordt er spijtig genoeg een stijging vastgesteld van zwerfvuil of sluikstort. Niet alleen is er meer afval in wandelgebieden, of wordt er meer afval rond bijvoorbeeld glasbollen geplaatst. Er is ook een nieuw fenomeen dat zich manifesteert: gebruikte handschoenen en zakdoekjes worden, voornamelijk in de buurt van supermarkten en winkels, achteloos achtergelaten.

De campagne van Mooimakers roept iedereen op om niets op straten of pleinen te gooien, geen velden of bossen te vervuilen, laat staan te sluikstorten. Door middel van ludieke krijttekeningen die verspreid worden via social media, in printmedia en op schermen, probeert Mooimakers iedereen aan te zetten om net even die kleine extra moeite te doen en afval weg te gooien waar het hoort. 

Met deze initiatieven hopen we iedereen op te roepen om ook in tijden van corona verantwoord met de natuur en onze omgeving om te gaan. Op die manier blijft het buiten aangenaam voor iedereen.

Wilt u de campagne graag ondersteunen? Dan kunt u hier de verschillende beelden downloaden

dinsdag 19 mei 2020 11.35 u.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken deels van thuis uit en deels met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot nader order. Voor bepaalde dienstverlening kunt u opnieuw online een afspraak maken. De mailberichten worden regelmatig gelezen en behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.