Breng uw gevel tot leven!

Met een geveltuintje brengt u meer kleur in de straat en draagt u bij tot een leefbare en aangename omgeving.

Met het premiereglement voor geveltuinen stimuleert de gemeente de aanleg ervan. Uw groene gevel is niet alleen een lust voor het oog voor u en uw buren; ook vogels en bijen houden ervan. Bovendien zorgt een groene gevel voor een verkoelend effect en voor een betere waterhuishouding; daarnaast vangt hij fijn stof op en produceert hij zuurstof.

En als alle buren meedoen, worden al die effecten nog versterkt!

Voor de aanleg van een geveltuin op openbaar domein is wel een vergunning van het college van burgemeester en schepenen nodig. Voorwaarde is dat de aanleg de vrije doorgang niet in het gedrang brengt. Na bewijs van aanleg van de geveltuin krijgt u een subsidie van 25 euro.

Meer info kunt u terugvinden op www.herent.be/geveltuin-aanleggen-eenmalige-premie

woensdag 15 januari 2020 14.54 u.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.