Brandweervrijwilliger, iets voor jou?

Hulpverleningszone Oost gaat binnenkort op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers om de brandweerposten te versterken. Je hoeft geen uitzonderlijke held of bovenmenselijke sporter te zijn, maar wel over een grote portie portie doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel te beschikken.

Infodagen

Als vrijwilliger maak je deel uit van een hecht team dat een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving maar wat houdt de baan juist in? Je krijgt een uitstekende brandweeropleiding maar hoe kan je dat combineren met je job? Je doet het natuurlijk vanuit een sterk engagement om anderen te helpen maar welke verloning staat hier tegenover? De brandweer ontvangt je graag op haar infodagen om op al jouw vragen een antwoord te bieden. Daarnaast kan je kennismaken met hopelijk enkele van je toekomstige collega’s, de kazerne, de voertuigen en het materieel.

Praktisch

Hieronder vind je een overzicht van de infomomenten. Kies zelf de locatie / datum die jou het beste past en kom langs op de voorziene tijdstippen. Inschrijven is niet nodig.


Brandweerpost Aarschot:

  • 26/11 van 9 tot 12 uur

Brandweerpost Diest:

  • 17/12 van 9 tot 12 uur
  • 19/12 vanaf 20 uur

Brandweerpost Haacht:

  • 17/12 van 9 tot 12 uur of van 14 tot 17 uur

Brandweerpost Landen:

  • 17/12 van 14 tot 17 uur

Brandweerpost Overijse:

  • 14/12 vanaf 19 uur

Brandweerpost Scherpenheuvel-Zichem:

  • 10/12 van 10 tot 12 uur
  • 20/12 van 19 tot 21 uur
  • 27/12 van 14 tot 16 uur

Brandweerpost Tienen:

  • 10/12 van 9 tot 12 uur of van 14 tot 17 uur

FGA

Om te kunnen solliciteren als brandweervrijwilliger heb je een federaal geschiktheidsattest (FGA) nodig. Om het FGA te behalen leg je proeven af bij een opleidingscentrum van de brandweer. De proeven bestaan uit 3 delen: een competentietest, een handvaardigheidstest en de fysieke proeven. Je mag zelf kiezen in welk opleidingscentrum je je inschrijft. Je krijgt alvast een voorsmaakje van de proeven tijdens de infomomenten. De data van de verschillende FGA-sessies en inschrijvingsmodaliteiten vind je op www.brandweer.be. Schrijf je snel in, gezien het aantal plaatsen beperkt is. Heb je jouw FGA al behaald maar verloopt dit in de komende
maanden? Voorzie dan tijdig de verlenging door de fysieke proeven te hernieuwen in een brandweerschool naar keuze.

Vacature

Wil jij het brandweerkorps van Hulpverleningszone Oost vervoegen? Wil je wat betekenen voor de mensen in je buurt, en dat samen met een heleboel toffe collega’s? Dan is dit misschien wel de uitgelezen kans voor jou. De vacature en alle verdere informatie kun je binnenkort terugvinden op www.hvzoost.be. Op www.brandweer.be kun je je inschrijven op de Vacature Alert om wekelijks op de hoogte gehouden te worden van nieuwe jobaanbiedingen in de hulpverleningszone.


Volg Hulpverleningszone Oost ook op Facebook en Instagram: @hvzoost.

maandag 17 oktober 2022 13.49 u.