Bouw van nieuw multifunctioneel gebouw op de Warotsite

De werken aan het nieuwe vrijetijdsgebouw aan de Warotsite zijn reeds enkele maanden aan de gang en beginnen vorm te krijgen. De ontvangstruimte, bureau, vestiaire en het sanitair zijn al gezet. Nu is het wachten op de staalconstructie om het 'speelpleingedeelte' echt vorm te geven.

Het nieuwe gebouw zal tijdens de vakanties worden gebruikt door de speelpleinwerking, maar kan daarbuiten ook dienen voor andere initiatieven. Het gebouw zal 5 lokalen tellen, waarvan er 3 gekoppeld kunnen worden tot 1 grote ruimte van ongeveer 150 m².

Tijdens de bouwwerken blijft de sporthal gewoon in gebruik. De sporters kunnen zich in tijdelijke containers omkleden en douchen.

Het einde van de werken is voor eind 2019. De speelpleinwerking zal op de nieuwe locatie plaatsvinden vanaf krokus 2020.

Na de bouwwerken wordt ook de speelweide aan de achterzijde (kant Termerestraat) ingericht tot een natuurlijke speel- en ontmoetingsterrein.

In een tweede fase (na de bouw van sportcentrum Bart Swings) wordt de huidige sporthal verbouwd tot multifunctionele ruimte. Hoe die er exact zal uitzien, staat nog niet vast, maar de focus zal liggen op licht, ruimte en een gezellige sfeer.
Er zal een podium zijn, een grote keuken, een bar en een grote opdeelbare zaal.
De zone rondom het gebouw wordt ingericht met voldoende groen.

Op 'Samen op straat' (20/10) nodigen wij jullie alvast uit om eens te komen spieken.

vrijdag 1 maart 2019 10.50 u.