Subsidie voor boslandbouwsystemen (agroforestry)

Een boslandbouwsysteem, ook wel agroforestry genoemd, is het combineren op eenzelfde perceel van een landbouwteelt met een aanplanting van bomen. Landbouwers kunnen een eenmalige aanplantsubsidie krijgen van de Vlaamse overheid. Zij moeten zich inschrijven vóór de aanplant van de bomen.

Voorwaarden

Op de website leest u aan welke subsidievoorwaarden u moet voldoen.

Hoe gaan we te werk?

Op de website verneemt u welke stappen u moet ondernemen voor de subsidieaanvraag.

Kostprijs

De eenmalige subsidie na aanplant bedraagt maximaal 80% van de aanplantkosten (exclusief btw).

Uitzonderingen

Op eenzelfde perceel kan de subsidie voor boslandbouwsystemen niet worden gecombineerd met:

  • de subsidie voor hoogstamfruitbomen
  • de subsidie voor bebossing van landbouwgrond.
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken (016 85 30 20). Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Burgerzaken is enkel beschikbaar voor dringende zaken en enkel na telefonisch contact (016 85 30 20). Voor al uw andere vragen, verwijzen we u door naar ons thuisloket. Of u kunt de dienst burgerzaken bereiken per e-mail op burgerzaken@herent.be

Beperk uw en onze contacten, stel uw bezoek aan De Kouter uit als dat kan en gebruik het thuisloket. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.