Binnenkort neusmondmasker voor iedere inwoner

Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om per inwoner ouder dan 12 jaar een stoffen neusmondmasker ter beschikking te stellen. Die worden huis-aan-huis bezorgd volgens de gegevens uit het bevolkingsregister.

Bericht van het college van burgemeester en schepenen:

"Beste inwoner van Herent

De afgelopen weken zijn moeilijk geweest, het coronavirus en de strijd tegen de verspreiding ervan hebben van ons allemaal veel gevraagd. Hopelijk stellen u en uw naasten het goed.

Stap voor stap worden de opgelegde maatregelen versoepeld zodat het normale leven zich terug op gang kan trekken. Voor eenieders welbevinden is het zeker nodig dat we ons terug vrijer kunnen bewegen.

Al enige tijd horen we op het nieuws dat ook het dragen van een stoffen mondneusmasker kan helpen om de besmettingen te vertragen. Bij het niezen of hoesten worden er immers speekseldruppels in de lucht geblazen die zich over enige afstand verspreiden. Een stoffen mondneusmasker houdt de grootste druppels tegen.

Niet elke inwoner kan zelf voorzien in een stoffen neusmondmasker. Daarom heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om er per inwoner ouder dan 12 jaar één ter beschikking te stellen. Die worden huis-aan-huis bezorgd volgens de gegevens uit het bevolkingsregister.

Belangrijk!

  • Regelmatig de handen wassen blijft regel nummer 1.
  • Minstens 1,5 meter afstand houden, ook wanneer u een mondneusmasker draagt.
  • Niezen en hoesten in de elleboog.
  • Dit masker is géén medisch materiaal en is niet geschikt in de nabijheid van COVID19-patiënten. Stoffen mondneusmaskers worden ook vrij verkocht in de handel.

Wij hopen dat we met z’n allen deze tijd behouden doorkomen. Hou het veilig, zorg voor elkaar en denk eraan: samen sterk!

Vriendelijke groeten

het college van burgemeester en schepenen"

dinsdag 21 april 2020 12.52 u.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken deels van thuis uit en deels met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot nader order. Voor bepaalde dienstverlening kunt u opnieuw online een afspraak maken. De mailberichten worden regelmatig gelezen en behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.